Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobusy Scania Citywide pro dopravní skupinu 3CSAD

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Do služeb skupiny dopravců 3CSAD zamířilo šest autobusů Scania modelové řady Citywide s pohonem na stlačený zemní plyn.

Zástupci dopravní skupiny 3CSAD si koncem loňského roku převzali v areálu autorizovaného servisu Scania v Paskově celkem šest autobusů modelové řady Citywide s pohonem na stlačený zemní plyn. Autobusy jsou určeny pro městskou a příměstskou dopravu.

Z šestice vozidel je jedno v městském provedení Citywide LE s celkovou délkou 14,8 m. Tento částečně nízkopodlažní autobus má v zadní části karoserie jednokřídlé dveře a jeho cílem jsou linky MHD Havířov.

Novinku na českých silnicích představuje trojice autobusů Citywide LE ve verzi Suburban. Tyto téměř patnáctimetrové autobusy se, na rozdíl výše zmíněného provedení, vyrábí ve Finsku a mají svařovanou ocelovou konstrukci, zatímco vozy Citywide bez přídomku „Suburban“ využívají hliníkovou šroubovanou konstrukci a jsou vyráběny v Polsku.

Trojice autobusů Scania Citywide LE ve verzi Suburban zamířila na příměstské linky. Dvě jsou využívána mezi Havířovem a Ostravou, jedno mezi Karvinou a Ostravou.

Vedle výše zmíněně čtveřice autobusů si zástupci dopravní skupiny 3CSAD převzali i dvojici dvanáctimetrových zcela nízkopodlažních vozů Scania Citywide LF. Ty mají rovněž zajišťovat městskou hromadnou dopravu v Havířově.

První autobusy Scania Citywide LE si skupina 3CSDA pořídila v roce 2016. Nyní byl vozový park obohacen o další šest vozidel určených pro ČSAD Havířov a Karviná. Na letošní rok je již potvrzen nákup dalších 11 autobusů značky Scania a všechny budou opět v provedení CNG.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)