Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autoklub ČR uvádí nový šampionát Grand Prix historických vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autoklub ČR společně s pořadateli sportovních podniků představil nový šampionát Grand Prix historických vozidel, jehož první ročník se uskuteční v roce 2019.

Autoklub ČR uvádí, že nový šampionát Grand Prix historických vozidel bude mít čtyři podniky a nejlepší jezdec získá Putovní pohár prezidenta Autoklubu ČR. Vznik šampionátu inicioval Autoklub ČR a sami pořadatelé tradičních veteránských soutěží.

Miroslav Krejsa za 1000 mil Československých, Karel Kupka, organizátor Brno Revival, Ladislav Samohýl a Miloslav Regner za Grand Prix Bugatti – Zlín a Marketa Profeldová, ředitelka závodu Zbraslav–Jíloviště, deklarovali zájem zpestřovat a ve spolupráci s Autoklubem ČR zvyšovat atraktivitu jejich již teď kvalitních závodů. Hnacím motorem všech zúčastněných je vášeň pro historická vozidla a podpora této zájmové činnosti.

„My vlastně obnovujeme historickou tradici. Autoklub stál u vzniku a byl přímým pořadatelem věhlasných 1000 mil československých i Zbraslav–Jíloviště, jednoho z nejstarších závodů u nás. Šampionátem navazujeme na tento odkaz a zároveň chceme podpořit současné pořadatele v jejich úsilí,“ uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

Autoklub ČR se ujímá role zastřešující organizace a sportovní autority. Dále zabezpečí dodávku technického zajištění systému měření času a vyhodnocení výsledků, organizační a materiální vybavení, komunikaci s veřejností a médii a propagaci šampionátu.

Soutěž bude vypsána pro vozidla vyrobeny do roku 1939. Soupeřit budou v jízdě pravidelnosti, pojedou tedy s časem, nikoliv proti němu. Do konce února 2019 budou zveřejněny standardní propozice na nových webových stránkách s představením vizuálu šampionátu. Z každého závodu bude pro média připravena foto/video dokumentace s tiskovou zprávou.

První ročník šampionátu Grand Prix historických vozidel se pojede v roce, kdy Autoklub ČR slaví 90. výročí klubového domu v Opletalově ulici. „Naším cílem je otvírat klubový dům široké veřejnosti. Již letos se nám to povedlo velmi úspěšnou akcí Pocta motorismu. I v jubilejním roce se zaměříme na šíření slávy nejproslulejší motoristické adresy u nás. A šampionát historických vozidel bude jednou z akcí, kterou chceme přilákat pozornost,“ prozradil Jan Šťovíček.

Kalendář závodů:

1000 mil Československých 13. – 15. 6. 2019

Brno Revival 29. – 30. 6. 2019

Grand Prix Bugatti 16. - 18. 8. 2019.

Zbraslav–Jíloviště 7. – 8. 9. 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)