Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka BMW plánuje další rozšíření řady „i“, i5 už je jisté

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Zájem o modely i3 a i8 utvrdil plány BMW, dočkáme se modelu i5. Jen zatím není jisté, co bude zač.

Automobilka BMW ukázala v posledních letech několik zajímavých konceptů, jedním z dalších modelů mnichovské značky však bude něco, co jsme zatím nejspíš neviděli.

Podle holandského serveru Autovisie bude další model z inovativní řady „i“ zapadat mezi i3 a i8. To je ovšem logické, představíme-li si, o jaká auta jde: městské vozidlo na jedné straně a supersport na straně druhé.

Ani plánované označení, i5, není překvapením. Otázkou však zůstává, co za auto to vlastně bude. Ve hře jsou prý dvě varianty; střední MPV či sedan s karoserií tvarovanou do populárního „kupé“ stylu. Z našeho pohledu je pravděpodobnější spíše varianta čtyřdveřového kupé střední třídy, i vzhledem k relativně vyšší ceně elektromobilu i3. Vyšší cena je totiž u stylového sedanu lépe „vysvětlitelná“ než v případě rodinného MPV. I to však nejspíše časem přijde, označení „i4“ bude připraveno.

Ať tak či tak, model i5 tu bude už relativně brzy, představen bude už v průběhu roku 2015. O dalších projektech, jako je třídveřové i3 Coupe či i8 Spyder, zatím žádné informace týkající se výroby nemáme. Minimálně u druhého jmenovaného projektu však lze realizaci s velkou pravděpodobností očekávat.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)