Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autonomní Audi A8 L W12 vozilo filmové hvězdy

Michal Fokt
Diskuze (2)
Audi představilo svůj bezpilotní systém opravdu stylově na filmovém festivalu Berlinale, kde se postaralo o dopravu německého herce z hotelu až na červený koberec.

Už se mnohokrát potvrdilo, že pokud chcete zpropagovat nejmodernější techniku, musíte ji naservírovat celebritám. A platí to i autech, vzpomeňte na Prius nebo třeba nejnověji Teslu. Tohle u Audi rozhodně vědí a tak připravili stylovou demonstraci svého autonomního systému. Namontovali jej do luxusní prodloužené limuzíny A8 L s motorem W12 a udělali z ní taxi pro známou německou osobnost.

Vůz měl za úkol bez asistence člověka vyzvednout německo-španělského herce Daniela Brühla s přítelkyní v hotelu a odvézt jej na červený koberec filmového festivalu Berlinale. Asi vám nemusím říkat, že vše dopadlo na výbornou a pasažéři se dostali do Berlinale Palast v pořádku. Vůz se prostřednictvím kamer a senzorů orientuje v prostoru sledováním architektonických markant, které porovnává s dopředu připravenou podrobnou mapou.

Další výzvou pro inženýry bylo zajištění co nejplynulejších rozjezdů a brzdění, jako by vůz řídil zkušený šofér s cílem zajistit pasažérům co nejvyšší komfort jízdy. Jednalo se o první veřejnou demonstraci autopilota Audi v běžném provozu, automobilka ale neuvádí, jak velkou vzdálenost vůz s cestujícími urazil. Audi se postaralo, tentokrát už s živými řidiči, o dopravu všech hostů Berlinale, už potřetí je totiž jedním z hlavních partnerů akce.

Michal Fokt
Diskuze (2)
16. 2. 2016 16:25
Re: Technika
Tak, tak. Jen, aby to už konečně bylo za příplatek :-)

Nebyl náhodou ten hotel za rohem? >:D

Ale i tak patří Audi :yes:
16. 2. 2016 14:55
Technika
Technika vylozene orientovana na ridice. Proste kdo ridi pro radost z jizdy, tak se bez tohoto a treba i ovladani gesty neobejde ;-)
Jen doufam, ze to dlouho vydrzi jako vybava na prani a EU nam to neda za par let prikazem.