Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Brno 2011: Velká fotogalerie (2. díl)

Diskuze (1)
Přinášíme druhou galerii z brněnského autosalonu. Věnuje se převážně fotografiím exponátů z pavilonu V, volných ploch a Classic Show.

Autosalon Brno 2011, to nejsou jen nákladné expozice importérů a výrobců v novém pavilonu P. Kromě mnoha českých premiér (Audi Q3, Hyundai Elantra a i40, Kia Rio a Optima, Škoda Superb Laurin & Klement nebo VW Beetle) se mohou návštěvníci seznámit s aktuální produkcí mnoha dalších značek.

Motoristické nadšence musí zákonitě přitáhnout stánek společnosti Lotus Cars Praha. Oficiální dovozce pro český trh prezentuje model Evora S, šasi základní Evory a celou rodinu modelů odvozených od dvojice Elise/Exige.

Z podobného soudku je český malovýrobce Kaipan. Ten má na stánku i prototyp vlastního roadsteru s elektrickým pohonem.

U Fordu hlavní pozornost patří novému Focusu – k prohlédnutí je nejen pětidveřový hatchback, ale také praktické kombi a sedan. Rozsáhlý stánek brněnského dealera Rašino prezentuje kompletní portfolio, ale také například první generaci Transitu.

Motortec je prvním dealerem v ČR, který pod jednou střechou nabízí všechny značky Fiat Group. I na jeho stánku proto vedle sebe stojí Fiaty, Alfy a Lancie. Českou premiéru má v Brně Lancia Ypsilon a Fiat Freemont. Ozdobou stánku je Alfa Romeo 8C Competizione.

Suzuki je jedinou japonskou automobilkou, která se účastní Autosalonu Brno – prostřednictvím místního dealera CanoCar. Čelní pozice logicky patří sedanu Kizashi, novému Swiftu a bestselleru SX4.

Jaguar a Land Rover prezentuje hned tři novinky modelového roku 2012: facelift sedanu XF, facelift kupé a kabrioletu XK a novou modelovou řadu Range Rover Evoque. Expozici má na starosti brněnský dealer CarTec.

Souběžně s výstavou nových aut se koná druhý ročník Classic Show. V pavilonu A je k vidění mnoho Ferrari, Mercedesů a dalších historických vozidel, včetně starších policejních vozidel. Ve větší míře se vyskytují i vozy zaniklé brněnské automobilky Zbrojovka.

Kromě známých či méně známých aut je k vidění také unikátní vrtulový vůz Hélica 2V z roku 1919.

Diskuze (1)
Avatar - Nerez
6. 6. 2011 22:26
:(
Nějak divně jsem ten pavilon prošel a úplně jsem minul ty Lotusy, to se může stát jenom mně :'-(