Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2019: Alfa Romeo Tonale je konceptem plug-in hybridního SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (34)

Alfa Romeo představila své novinky pro Ženevu s mírným předstihem, ale odhalení nejzásadnější z nich si nechala až na samotný autosalon. Právě na něm se odehrála premiéra očekávaného kompaktního SUV.

Alfa Romeo patří mezi automobilové značky, jejichž novinky jsou netrpělivě očekávány. V souvislosti s letošním autosalonem v Ženevě se spekulovalo o představení nového kompaktního crossoveru.

Samotná automobilka se k těmto spekulacím nijak nevyjadřovala, ale koncem února oficiálně oznámila, že 5. března během její tiskové konference na ženevském autosalonu máme očekávat zajímavé novinky. Alfa Romeo svůj slib dodržela a odhalila koncept Tonale, který má představovat její první kompaktní SUV a zároveň i první plug-in hybrid, i když informace o uvedení sériového modelu nejsou prozatím k dispozici.

Alfa Romeo se svým designem hrdě hlásí k historickému odkazu své značky. Předními partiemi a především tvarovým řešením hlavních světlometů odkazuje na modely Brera a SZ, zatímco v oblasti boků má vycházet z linií modelů Spider a Disco Volante a provedení litých kol je vzpomínkou na kupé 33 Stradale.

Podobně jako exteriér i interiér vyvolává svým provedením vzpomínky na klasické sportovní automobily značky Alfa Romeo, ale zároveň využívá nejmodernější řešení v čele s digitálním přístrojovým štítem a dotykovou obrazovkou multimediálního systému ve středu palubní desky.

Nový infotainment má umožnit řidiči modelu Tonale se plně připojit k životnímu stylu Alfa Romeo a to prostřednictvím dvojice nových funkcí. První z nich s označením Alfista nabízí propojení se značkovými kluby a jimi pořádanými akcemi, zatímco druhý pojmenovaný Paddock umožňuje prohlížení a nákup novinek pro vylepšení exteriéru i interiéru vozu.

Alfa Romeo Tonale ovšem vedle svého designu a multimediálních systémů hodlá zaujmout i plug-in hybridním pohonem, i když jeho specifikace automobilka zatím neuvádí. Nicméně má i on rozvíjet DNA značky a například současný jízdní režim Dynamic se něj promění v Dual Power využívající maximální výkon elektromotoru i spalovacího motoru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (34)

Doporučujeme

6. 3. 2019 21:34
Re: Krásné ódy
Tak tato zpráva se Barikovi vůbec nebude líbit! >:-[]
6. 3. 2019 21:32
Re: Stále se ani nepřiblížili
Sorry, ale Kamal už designově fakt hodně zestárl, Tonále je úplně jiná liga... :-O
6. 3. 2019 21:29
Re: No konečně
Správná řeč chlapa! :-) :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
6. 3. 2019 18:36
Za mne naprostá bomba
Čekal jsem s napětím a trochu obavami, co Alfa ukáže, ale toto mi vzalo dech. Konečně pořádný italský styl, jako v minulosti. Snad už se zase v Itálii probrali, vždyť vždy byli mistři designu. A tohle je opět mistrovské dílo. Nemám co by se mi nelíbilo. Zevšech stran a úhlů pohledu prostě perfektní. Hlavně ať to jde takto do seriové výroby. Bude to nejhezčí SUV na trhu. I když u nás budou chválit ty tři paskvily z Mladé Boleslavi (Kodiaq, Karoq a Kamiq) a budou je všicni houfně kupovat, kdo má estetické cítění, půjde do Alfy. BOMBA !!!
Avatar - speedfred
6. 3. 2019 11:11
Re: Krásné ódy
Iba k tomu neinvestovaniu : [odkaz]