Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Batman dostane nový Batmobil

David Bureš
Diskuze (4)
Nový Batmobil se objeví ve filmu, ve kterém vedle Batmana bude účinkovat také Superman.

Studio Warner Bros v současnosti pracuje na filmu pracovně nazvaném Batman vs. Superman. V něm si vedle komiksových hrdinů zahraje i vozidlo Batmana, takzvaný Batmobil. Jeho novou podobu naznačil režisér snímku Zack Snyder.

Snyder zveřejnil první fotografii Batmobilu pro nový film na svém účtu na Twitteru. Nové vozidlo Batmana se z větší části skrývá pod plachtou, viditelná je však záď s velkými koly. Snyder snímek doplnil slovy: „mohl by být čas stáhnout plachtu… zítra?,“ což napovídá, že odhalení celého vozu je blízko.

Fotografie naznačuje, že nový Batmobil by mohl kombinovat prvky drsného vozu Tumbler z posledního snímku Temný rytíř povstal a komiksově laděného vozu ze snímku Batman navždy.

Dřívější zprávy tvrdí, že na vývoji nového Batmobilu se bude podílet koncern General Motors, a to jmenovitě jeho studio pokročilého designu. To se už podílelo například na tvorbě Chevroletu Camaro pro film Transformers 4.

Film zatím nazývaný Batman vs. Superman má mít premiéru v květnu 2016. Muže z ocele si opět zahraje Henry Cavill, zatímco pod maskou netopýřího muže se bude skrývat Ben Affleck.

Batmobil je s netopýřím mužem spojen již od roku 1939, kdy se poprvé objevil v komiksu. Tehdy se však jednalo o obyčejný červený kabriolet, což se však postupem času změnilo. V šedesátých letech používal televizní Batman v podání Adama Westa vůz vycházející z konceptu Lincoln Futura.

Ve filmech z dílny Tima Burtona jezdil netopýří muž v Batmobilu laděném do stylu Art Deco, který byl postaven na šasi tehdejšího Chevroletu Impala. Ve filmech Joela Schumachera byly tvary netopýřího vozu hodně komiksové. Poslední Batmobil ze snímků režírovaných Christopherem Nolanem se jmenoval Tumbler a podle tvůrců kombinoval prvky vozů Lamborghini a tanků.

David Bureš
Diskuze (4)
16. 5. 2014 08:29
Re: Další fotky
Aventador je vykradenej batmobil:-)
Avatar - dewill
16. 5. 2014 05:25
Re: Další fotky
Tak dlouho totiž autorovi trval překlad pomocí google...
15. 5. 2014 21:31
Další fotky
Ten Tweet je už tři dny starej.

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Avatar - Stejsn
15. 5. 2014 20:52
Nejkrásnější batmobil
byla Futura, s oddělenými kabinami a ještě neobsahující tryskový / raketový motor. On v podstatě film z roku 1966 byl i nejlepší Batman, aspoň já se teda u něj bavil ze všech adaptací nejvíc. "Jsou dny, kdy se člověk nemůže zbavit ani bomby"... :yes: