Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Beetle: Premiéra 18.dubna 2011 živě na MTV

Diskuze (1)

Světová premiéra nového VW New Beetle proběhne na třech místech současně. Propojí se živým vysíláním MTV.

Nová generace Volkswagenu New Beetle se oficiálně odhalí 18. dubna na autosalonu v Šanghaji. Prakticky ve stejný okamžik ale sejmou plachtu z novinky také v Berlíně a v New Yorku. Volkswagen se kvůli této globální akci spojil s hudební televizí MTV.

Partnerství je to příznačné, MTV znamená v hudebním světě to, co VW „Brouk“ mezi automobily – jak tvrdí Luca di Meo, šéf marketingu Volkswagenu.

Akce v New Yorku se bude konat v klubu Terminal 5, kde u této příležitosti vystoupí světoznámá skupina Black Eyed Peas. V Berlíně v klubu EWerk zase vystoupí belgické duo 2manydjs. Obě akce budou přenášeny živě MTV pod názvem World Stage.

Nová generace dostane techniku Golfu VI. To znamená platformu PQ35 s rozvorem 2578 mm (+63 mm) a v Evropě moderní přímovstřikové přeplňované motory TSI a TDI CR. Američané se mohou těšit na čtyřválec 2,0 (85 kW), pětiválec 2,5 (125 kW) a turbodiesel 2,0 TDI Clean Diesel (103 kW), které se montují do amerického Golfu a Jetty.

Ze zveřejněného bočního profilu je patrné, že střecha nového Beetle přijde o svůj ryze zakulacený tvar – v horní části se narovná a zřejmě i prodlouží. To ostatně ukazují i dřívější špionážní snímky. Novinka se tím přiblíží svému legendárnímu předchůdci. Odhadujeme, že tato změna také zlepší prostor pro hlavy cestujících na zadních místech.

Diskuze (1)
6. 4. 2011 16:39
KEDY?
Je aj známy presný čas priameho prenosu?