Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Mulsanne dostane výkonnější verzi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Vlajková loď značky Bentley se má po vzoru kupé Continental dočkat ostřejšího provedení s vyšším výkonem a sportovnějším nastavením podvozku.

Automobilka Bentley je především díky svým úspěchům ve slavném čtyřiadvacetihodinovém závodě v Le Mans z dvacátých let dvacátého století dodnes vnímána jako výrazně sportovnější než její nejbližší konkurent Rolls-Royce.

Toto sportovní zaměření v poslední době navíc začal opět podporovat i mateřský koncern Volkswagen. Díky tomu jsme se dočkali závodního kupé Continental GT3, jemuž se daří v sérii Blancpain GT, což velmi dobře dokumentuje dvojice vítězství na okruzích Silverstone a Paul Ricard.

Na tuto závodní verzi navázal Bentley modelem Continental GT3-R s posíleným osmiválcem, upraveným podvozkem a hmotností nižší o 100 kg. Podobným směrem se má podle informací poskytnutých britskému Auto Expressu samotným generálním ředitelem Bentley Wolfgangem Dürheimerem vydat i další model.

Základem pro sportovněji střiženou novinku se má stát limuzína Mulsanne. Ta na rozdíl od Continentalu GT3-R s největší pravděpodobností nepodstoupí příliš drastické odlehčení, aby nebyl ohrožen komfort cestujících a luxusní atmosféra na palubě, ale změny se zaměří na pohonnou jednotku a podvozek.

Výsledkem úprav přeplňovaného osmiválce o objemu 6,75 litru se má stát zvýšení výkonu ze současných 377 kW (512 k) na zhruba 410 kW (557 k). Dále mají být provedeny změny v nastavení podvozku pro sportovnější dojem z jízdy a pro dosažení větší citlivosti má být upraveno i řízení. V místech skrytých zrakům cestujících se pak má odehrát i decentní odtučňovací kůra.

Více než 5,5 m dlouhá limuzína má mít po provedených úpravách hmotnost nadále lehce nad 2,5 tuny, ale z 0 na 100 km/h má být schopná akcelerovat v čase pod 5,0 s, zatímco v současném provedení potřebuje 5,3 s.

Veřejnosti se má ostřejší Bentley Mulsanne představit již během letošního podzimního autosalonu v Paříži.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - Barrichello
4. 7. 2014 09:42
Re: Až na ten předek nádherný auto
Mě se to ale nelíbí, hodili by se tam jiný
Avatar - vabis
3. 7. 2014 19:39
Re: Až na ten předek nádherný auto
Ty světla nejsou pro nic za nic, je to odkaz na tradici, myslím že 8 litre. V reálu to není tak hrozné ;-)
3. 7. 2014 15:46
Re: Až na ten předek nádherný auto
mě se zatím vzadu co do pohodlí nejvíc líbilo v eskovým mb, rolls byl takovej jako bentley - klasika, jsou to krásavci :yes:
Avatar - Barrichello
3. 7. 2014 13:46
Re: Až na ten předek nádherný auto
Tak jasně že přetrpěl...
No ten interiér je právě klasika. Tenhle styl já můžu :yes:
3. 7. 2014 13:26
Mulsanne
Uskromnil by som sa a vystačil i z menej výkonov verziou a chudobnou základnou výbavou. :-( :'-( :-| :-) >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D