Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW chystá Plug-in Hybridní pětku a další novinky

Diskuze (0)
Společně s kupé řady 6 se v Šanghaji představí řada 5 Plug-in Hybrid, zatím jako prodloužený sedan určený jen pro Čínu.

Na výroční tiskové konferenci BMW předseda představenstva Norbert Reithofer prozradil, jaké jsou nejbližší mnichovské novinky. Zatím pouze pro Čínu se chystá sedan řady 5 v hybridní verzi.

BMW 5 Plug-in Hybrid se představí už za měsíc na autosalonu v Šanghaji, po boku nové generace kupé řady 6. Hybridního pohonu se dostane prodloužené verzi pětkového sedanu, který se vyrábí jen pro čínský trh.

O technice hybridní řady 5 zatím nemáme žádné informace. Loňský prototyp Concept 5 ActiveHybrid měl šestiválec 3,0 TwinPower Turbo (225 kW) a elektromotor se 40 kW. Nedisponoval však (nejen z hlediska normovaného měření spotřeby přínosné) možností dobíjení akumulátorů z rozvodné sítě, je proto možné, že pro sériový model má BMW připravený jiný způsob pohonu.

Ani o budoucnosti hybridní řady 5 mimo Čínu zatím není nic známo. Evropské portfolio BMW tedy alespoň pro tuto chvíli zůstává u dvou hybridů – limuzíny ActiveHybrid 7 a full-hybridního SUV X6 ActiveHybrid .

Mnichovská automobilka také zveřejnila seznam dalších novinek pro letošní rok. Kabriolet řady 6 již známe, stejně jako 1 M Coupé. Na svoji premiéru zatím čeká kupé řady 6, nová generace M5, sériové provedení Mini Coupé a také druhá generace řady 1.

Připravuje se také nový maloobjemový tříválcový turbomotor, který doplní stávající šestiválec 3,0 TwinPower Turbo a právě uváděný čtyřválec 2,0 TwinPower Turbo. Všechny tři agregáty budou tvořit modulární rodinu zážehových motorů.

Diskuze (0)