Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW F 800 S: nový dvouválcový cesťák

Tomáš Votruba
Diskuze (7)
Mnichovské BMW na nedávném pařížském motosalonu poodhalilo svou novou cestovní motorku BMW F 800 S, která bude mít světovou premiéru 15. listopadu na milánské motoshow.

Mnichovské BMW na nedávném pařížském motosalonu poodhalilo svou novou cestovní motorku BMW F 800 S, která bude mít světovou premiéru 15. listopadu na milánské motoshow, což je za pár dní, takže se máme na co těšit. BMW F 800 S je polokapotovaná cestovní motorka, kterou poprvé v motocyklové historii BMW pohání řadový dvouválec. Motor je přitom vyvinutý ve spolupráci se společností Bombardier-Rotax a bude se vyrábět v továrně Rotax v Rakousku.

Motor o objemu 800 cm3 slibuje výkon přes 60 kW (cca 82 koní), nabízí kompresní poměr 12:1 a využívá některé technologie ze špičkového sportovního cesťáku K 1200 S. Hmotnost novinky je 190 kilogramů bez náplní. Díky vyvažovacímu hřídeli byly potlačeny vibrace, BMW dále slibuje nízké emisní limity a tradičně nízkou spotřebu. Jak je u mnichovského výrobce zvykem, o pohon se stará téměř bezúdržbový ozubený řemen. Převodovka je šestistupňová a na přání je možné BMW vybavit i systémem ABS. Nové BMW F 800 S bude hlavně konkurovat Yamaze TDM 900 a taky čerstvě představené Kawasaki ER-6f.

Tomáš Votruba
Diskuze (7)
31. 10. 2005 21:07
NA TOHLE NEMÁŠ
Tenhle skvost není pro tebe, brácho. Tohle vyžaduje mozek hodně přes 120, váhu pod 120 a konto v eurech. Zůstaň věrnej svejm bazarovejm láskám z pátý ruky... Přeci jen, je lepší si hrát na někoho, kým nikdy bejt nemůžeš, než bejt tím, kým ve skutečnosti jsi. Tak BRAVO BMW :yes: