Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bude z Nissanu GT-R nakonec sedan?

Michal Fokt
Diskuze (6)
Druhou generaci GT-R čeká možná revoluce nikoli pouze v oblasti pohonného systému, ale i co se samotné podstaty týče - místo kupé by mohlo jít o sedan!

Poněkud znepokojivé informace přichází z Austrálie ohledně druhé generace superauta Nissan GT-R. Už nyní je víceméně jisté, že se dvakrát přeplňovaný šestiválec stane součástí hybridního pohonného systému, stejně jako tomu bude v případě sporťáků od Hondy a Toyoty, mohlo by ale dojít i na radikální změnu koncepce vozu.

Nikoli systému pohonu, i nadále počítejte s inteligentní čtyřkolkou, ale karoserie. Tamní web Motoring se odvolává na nejmenovaný zdroj z R&D Nissanu, jenž tvrdí, že byl vývoj vozu v Japonsku zastaven a převeden do Evropy a USA. Tato změna má údajně vést ke změně GT-R z kupé na čtyřdveřový (super)sedan!

Nissan by tak mohl postavit auto, konkurující BMW M3 nebo možná dokonce i M5 a dalším prémiovým ostrým sedanům, patrně opět s ambicemi zošklivit to i některým tradičním supersportům. Důvodem by mohl být fakt, že je o vozy s tímto typem karoserie větší zájem a Nissan by si tak zajistil ziskovost projektu, což se tomu současnému GT-R nepovedlo. Ba co víc, vcelku jednoduše a levně by z něj bylo možné vytvořit prémiový supersedan značky Infiniti, která nakonec nedotáhlo konce projekt Eau Rouge.

Zdá se vám to až příliš ...šílené? Nejste sami, ale Japonci po odchodu de Nysschena a Palmera už provedli spoustu podivných kroků ve jménu snížení nákladů, takže si ničím nemůžeme být jistí...

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - Michal Fokt
19. 8. 2015 10:28
Re: Druhá generace?
Skyline GT-R bylo de facto "tuningem" běžného kupé Skyline, naproti tomu GT-R je zcela samostatný model, je to tedy první generace. Značení Nissanu v tom sice dělá trošku zmatek, ale to na situaci nic nemění. Každý ale pochopitelně ví, že Skyline GT-R byly předchůdci.
13. 8. 2015 07:24
Druhá generace?
Neoznačoval bych to jako druhou generaci. Sice už to není Skyline, ale pořád je současná generace označována jako R35 a tudíž bych ji považoval za nástupce R32 až R34. Takže by nová generace mohla být minimálně pátá, ale pokud započítáme i první GT-Rka Hakosuka a Kenmeri, tak by to už byla sedmá generace. ;-\

Nebo počítáte že současné WRX je taky první generace protože z názvu ustřihly Impreza?
13. 8. 2015 02:08
Re: tak jak?
Tak, tak.
A toho starýho si pro jistotu nech, kdyby ti na tom novým něco vadilo. :-)
Avatar - pelikoš
12. 8. 2015 19:54
Re: tak jak?
kup si tohle a až přijde další generace, tak kup nový... ;-)
12. 8. 2015 18:52
tak jak?
Tak už se konečně rozhodnite ať vím esi si mám koupit současný nebo počkat na nový.! :-)