Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport: Včelka Mája v Kataru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Další autosalon a další speciální provedení Veyronu 16.4 Grand Sport, i když tato barevná variace luxusního supersportu měla premiéru už v listopadu v Dubaji.

Kupé Veyron je sice již vyprodané, ale hlavní náplní výrobního programu automobilky Bugatti je stále jeho mladší sourozenec s odnímatelným střešním dílem. K tomu se nyní snaží přitáhnout pozornost dostatečně movitých zájemců v Kataru speciální model, který rozhodně nenechá chladnou jedinou včelu ve svém okolí.

Supersport totiž nese nejoblíbenější barvu medonosného hmyzu a jeho karoserie do dálky září jasně žlutým lakem, který ve spodní polovině vozu doplňuje karbon ve své původní černé barvě. V té jsou vyvedena i kola.

Stejná kombinace barev se opakuje samozřejmě i v interiéru. Sedadla jsou čalouněna žlutou kůží s černým prošíváním, zatímco na palubní desce a volantu je to obráceně. Středová konzole je obložena černým karbonem, který je použit na podstatnou část vnitřních výplní dveří.

Automobilka při představení této barevné kombinace odkazuje na samotného Ettore Bugattiho a uvádí, že černá se žlutou byly jeho nejoblíbenější barvy. Toto tvrzení nejlépe potvrzuje řada klasických modelů Bugatti z dvacátých a třicátých let právě v této kombinaci. K těm nejslavnějším patří typy 41, 50, 55 a 57.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport je poháněno čtyřmi turbodmychadly přeplňovaným šestnáctiválcem o objemu 7993 cm3, který je uložen před zadní nápravou. Agregát dává dodnes šílených 736 kW (1.001 k). Sedmistupňová dvouspojková převodovka přenáší 1.250 Nm točivého momentu na obě nápravy a je schopná změnit rychlostní stupeň během 150 milisekund.

Zájemce o Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport v této skutečně nepřehlédnutelné barevné kombinaci si musí připravit částku 1,58 milionu eur (40,29 milionu korun).

Bugatti zatím prodalo 45 Grand Sportů z plánované série 150 kusů. Pořád jich tedy ještě 105 zbývá a automobilka je připravena splnit prakticky jakékoliv přání ohledně kombinace barev karoserie a interiéru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)