Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën zahájil předsériovou výrobu nového C6

Michal Fokt
Diskuze (80)
Zahájení prodeje nové generace sedanu Citroën C6 je na spadnutí. Ale bohužel pouze v Číně, kde se také bude exkluzivně vyrábět.

Citroën je další značkou, která vyklidí prostor v evropské střední třídě, pro model C6 to ale konec neznamená. Vůz bude pokračovat novou generací, avšak pouze na čínském trhu, jenž je pro francouzskou automobilku velmi důležitý. Podle informací Car News China už je auto hotové a ve společném podniku Dongfeng-PSA se rozjíždí výroba předprodukční série.

Vůz s kódovým označením X81 vznikl na koncernové platformě EMP2 a bude se nabízet s několika verzemi přeplňovaných čtyřválcových motorů o objemu 1,8 a 2,0 litru a vyloučena není ani hybridní verze, který by se měla objevit později. Vůz ještě nikdo mimo automobilku neviděl, podle zdrojů blízkých automobilce by však měl mít design ve stylu konceptu Metropolis.

Nové C6 by mělo být větší, než to dosavadní evropské, takže by rozměrově mohlo nakouknout do vyšší střední třídy a premiéra konceptu, respektive prototypu se očekává v dubnu v Pekingu. Začátkem podzimu už by měla být představena finální verze a její prodej se má v Číně rozjet ještě před koncem letošního roku.

Michal Fokt
Diskuze (80)
28. 2. 2016 10:33
Re: pochybuju, ze neco takhle placatyho ve vyssi stredni daj
A co třeba VW CC? nebo Benz CLS. A stará C6 nebyla taky placatá? aha
Avatar - Achernar9
8. 2. 2016 20:42
Re: Fotka
Pod tím lajntuchem je zcela evidentně něco jinýho než Metropolis. Taky nikde není napsaný, že označení C6 bude v Číně pro nějakýho nástupce evropské C6-ky. Může to být úplně něco jinýho. No a taky se nikde nedá poznat, že tohle je zrovna odhalování novýho "Citróna"...
Já jsem našel ještě tohle. Pokud se tomu dá věřit, je to totálně úplně něco jinýho než Metropolis. :-|
[odkaz]
A co jsem ještě našel... C6-ka bude mít nástupce (asi zase pro Čínu) v divizi DS jako DS9. Tak nějak se o tom šuškalo a psalo ale zatím to tak vypadá...
Avatar - Achernar9
8. 2. 2016 20:25
Re: CO BUDE DÁL, OSUD FIATU, LANCIE
Máš recht ! V automobilovým průmyslu už je nějakou dobu všechno špatně. Hezký, prostorný, pohodlný auta se ruší... na výsluní se cpou nákupní kabele... podvozky tvrdnou jak prase, sedadla jsou pomalu jak prkno... motory jdou těžce do kopru... za chvílu se bude i Superb-éčko a jemu podobný prodávat s oturbovaným tříválcem. :no: 8-s Hlavně že jsou auta narvaný elektonickejma nesmyslama ! A v případě že se to zastaví, nepomůže ani svěcená, jedině odtah nebo bude povinně na palubce tlačítko restart. ;-\ Jestli se mě ještě někdy podaří koupit auto, šáhnu po už nevyráběné C6 a nebo rovnou po modelu CX. :yes: (CX-ka je pro mě nejhezčí auto všech dob.)
Avatar - Rysguf.
4. 2. 2016 23:46
NOVY CITROEN C5
nevie niekto o nom nieco? nejake fotky tajne? nakresy?

aktualny sa vyraba od 2008, to uz je 8 rokov... presiel uz asi 4 faceliftami (ja mam model 2011 (2. facelift) odvtedy boli este dalsie dva... )

4. 2. 2016 15:44
Konečně auto....
designem patřící do 21. století :yes: :yes: :yes: