Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster Air a Sandero Black Touch pro Paříž

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
Speciální edice dvojice standardních modelů značky Dacia mají přitahovat pozornost nejen návštěvníků pařížského autosalonu, ale i zákazníky do showroomů.

Rumunská automobilka s největší pravděpodobností do Paříže nepřiveze žádný zcela nový model, ale hodlá zde představit nové verze několika svých stávajících modelů. Vedle již dříve odhalených sourozenců Dokker a Lodgy Stepway se má jednat o limitované edice SUV Duster a hatchbacku Sandero.

První z této dvojice Duster Air je inspirován světem letadel a pilotů. Základem novinky je provedení Lauréate, což je ve Francii střední stupeň výbavy, odpovídající víceméně verzi Arctica nabízené na českém trhu.

Karoserie této verze může nést jeden ze čtyř nabízených laků, jimiž jsou platinově šedá, perleťová čerň, šedá Comète a bílá. Všechny čtyři laky jsou kombinovány se žlutými doplňky v podobě krytů vnějších zpětných zrcátek a grafiky v podobě části leteckého výškoměru.

Další úpravy exteriéru představují části nárazníků a obložení prahů v povrchové úpravě s efektem matně šedého chromu, zatmavená zadní boční okna, chromovaná koncovka výfuku a 16-palcová litá kola.

V interiéru je standardem kompletní kožené čalounění sedadel se žlutými lemy a částečně je kůže použita i na volantu. Na něm i sedadlech se pak opakuje motiv výškoměru.

Dacia Duster Air bude k dispozici se zážehovým motorem 1,2 TCe o výkonu 92 kW výhradně ve spojení s pohonem předních kol nebo turbodieselem 1,5 dCi o výkonu 80 kW, u nějž lze volit mezi pohonem přední nebo obou náprav. Ceny ve Francii začínají na částce 16.200 eur (zhruba 450.000 Kč).

Další novinkou pro Paříž je Sandero Black Touch, jehož základem je podobně jako u Dusteru Air verze Lauréate. I v případě tohoto hatchbacku se jedná především o kosmetické úpravy, zvyšující jeho atraktivitu.

Pro zájemce o Sandero Black Touch, které bude na vybraných trzích nabízeno jako Blackstorm, je připravena paleta osmi laků karoserie včetně šedé Comète. Standardem jsou 15-palcová litá kola a perleťově černé kryty vnějších zpětných zrcátek i rámy dveří v oblasti B-sloubku.

Do černé barvy je oděn i interiér vozu, kde je jen několik chromovaných detailů v podobě klik dveří nebo části hlavice řadicí páky. Součástí standardní výbavy je systém Media Nav s dotykovým displejem, tempomat a klimatizace.

Volit lze mezi zážehovými motory 1,2 16V 55 kW a 0,9 TCe 66 kW nebo turbodieselem 1,5 dCi s výkonem 66 kW. Ceny začínají na částce 10.450 eur (okolo 290.000 Kč) za benzinovou dvanáctistovku.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
27. 9. 2014 00:03
Dobře Duster Air,
teď jen namontovat tažný, připojit složenej motorovej větroň a hurá na letiště :-)
26. 9. 2014 11:24
Re: No nic moc
No nebylo by to na škodu, nic jiného v téhle kategorii není. 1.6dCi by Dusteru dodala váhu a mohla by pomoci přitáhnout movitější klienty ;-)
Avatar - Barrichello
26. 9. 2014 09:15
Re: Niekomu Dacia nesedí
víš kolik Oplů už sem viděl se zančkou s přední maskou Vauxhall?

A jeden známý si Lancii thema udělal zpátky 300C. Stačila mu na to maska, zadní víko kufru, kryt volantu a hodiny >:D
Avatar - Barrichello
26. 9. 2014 09:14
Re: No nic moc
maj automat od Nissanu, pokud vím.
Avatar - Barrichello
26. 9. 2014 09:13
Re: No nic moc
V západní evropě se z modelů Lada, do kterých se montuje automat prodáva jen Granta a asi týden Kalina II.

Ale v rusku se automat montuje jak do Granty, tak do Kaliny i Priory a má být i v nové vestě a SUV na bázi Xray.

Dacia ho nemá v ničem, přitom do městského vozítka by se hodil a do Dusteru taky, a automaty Renault i Nissan mají, tkaže problém je jen v tom chtít.