Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dálnice D47: ŘSD zakázalo vjezd kamionů na některé mosty

Jan Mička
Diskuze (14)
Vozidla s hmotností nad 3,5 tuny mohou mít problémy na dálnici D47. ŘSD pro ně znepřístupnila některé mosty v okolí Ostravy-Přívozu.

Dálnice D47 se v jednom kuse potácí v problémech. Naposledy jsme se o ní bavili v souvislosti se společností Eurovia CS, která měla podle ŘSD na svědomí chybějící podklad v úseku mezi 155 a 153 kilometrem, což po zdlouhavých peripetiích vyústilo v závazek o sjednání nápravy ze strany zhotovitele.

Zvlněným povrchem však problémy nekončí. Podle informací serveru iDnes.cz totiž ŘSD s platností od pátku 5. 9. zakázalo vjezd vozidel o hmotnosti nad 3,5 tuny na některé mosty dálnice D47 v okolí Ostravy-Přívozu. Nařízení si vyžádal jejich žalostný stav, který by v krajním případě mohl skončit i zřícením. ŘSD v současné době zjišťuje okolnosti a snaží se určit viníka. Omezení by mělo na silnici platit až do konce letošního roku.

Pokud se prokáže, že za špatný stav mostů může zhotovitel stavby, začne s ním ŘSD jednat o nápravě. Všechno tomu však nasvědčuje – podle dřívějších informací totiž proběhla také reklamace mostu přes rybník Koberný na dálnici D3, kde by již v současné době měly probíhat opravy.

Jan Mička
Diskuze (14)
9. 9. 2014 17:13
Re: Stejné jako v Itálii,
Podle stavu silnic se dá naprosto přesně poznat, kde vládne mafie. To platí i pro ČR, dnes už defakto komplet. Za nejhorší záplatu si účtují 6000 Kč a vydrží 2 mesíce, potom se rozpadne a opravuje nanovo. Ale když to sype a veřejnost na to kašle? Prachy nesmrdí...
9. 9. 2014 12:37
Re: D47 ??? kde?
to ano, a který je první usek?u ostravy?nebo lipník - bělotín? už pár let se jmenuje D1, kdysi někdo nelogicky rozhodl že se bude jmenovat D47 (protože lemuje bývalou I/47) ale dnes je jasné že je to D1. my to tu víme, novináři asi ne
9. 9. 2014 12:35
Re: za tuhle prasárnu
ODS v tom to případě znamená Ostravské Dopravní Stavby
9. 9. 2014 11:50
Re: za tuhle prasárnu
nechci ti brat iluze, ale vystavbu useku tehdejsi D47 a dnesni D1 zadavali za vlad Spidly, Grose a Paroubka, usek Ostrava-Rudná – Hrušov se dokonce zadaval a soutezil jeste za Zemana, a schvalne se podivej pod kterou stranu spadaji nebo spadali zmineni 4 jedinci, ne ODS to opravdu neni, cims nechci napsat ze by spiny z ostatnich stran a tedy i ODS byli nejak cistsi, jsou to spiny temer vsichni nezavisle na jejich tranach ;-)
9. 9. 2014 08:12
Re: D47 ??? kde?
Když půjdeme do detailu, tak ta dálnice se stavěla jako D47 - a v době otevření prvního úseku se přejmenovala na D1.