Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dálnice D7 je o čtyři kilometry delší. Stavbu u Postoloprt ovlivnil nekvalitní nadjezd

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Dálnice D7 postupně nahrazuje nevyhovující silnici I/7, která již nedokázala pojmout hustý provoz.

Mezi Postoloprty a Bitozevsí na Lounsku byl ve čtvrtek otevřen téměř čtyři kilometry dlouhý úsek dálnice D7. Jeho výstavba trvala necelé dva roky a stála zhruba 438 milionů korun. Největší komplikací při stavbě byla nutnost zbourat již téměř postavený nadjezd, když vyšlo najevo, že jeho beton je nekvalitní, řekl dnes novinářům generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Kroupa.

"Ukázalo se, že nadjezd není postaven kvalitně. Zhotovitel ho musel na základě našich poznatků zbourat a na vlastní náklady postavit znovu. Bylo to v jeho režii, protože práci neodvedl kvalitně. Chybu ale přiznal a napravil," řekl Kroupa. Podle zástupců firmy Sdružení R7 Postoloprty byl problém v nekvalitním betonu z místní betonárny v Jirkově, škodu bude společnost chtít po vyčíslení všech nákladů od betonárny zaplatit.

Ke kompletnímu dokončení dálnice D7 zbývá postavit ještě pět úseků v celkové délce 36 kilometrů. Podle ministra dopravy Dana Ťoka (ANO) by měly být v ideálním případě dostavěny do roku 2024. V příštím roce by měla začít stavba úseku u Panenského Týnce, výběrové řízení chce příští rok ŘSD vyhlásit pro úseky Louny a Chlumčany.

Dálnice D7 spojuje Prahu se severem Čech a dále se Saskem. Na její trase leží například průmyslová zóna Triangl, jejíž napojení je pro tamní investory klíčové. Dálnice postupně nahrazuje nevyhovující silnici I/7, která již nedokázala pojmout hustý provoz. Nebezpečné byly i nepřehledné horizonty a nevyhovující šířkové uspořádání. Na úseku u Postoloprt budou v následujících dnech ještě pokračovat drobnější stavební práce, například na vegetačních úpravách.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
31. 8. 2018 13:58
Re: necely 4 km za 438mil ???
Na tý D35 Opatovice a dál je jen na prvních deseti km potřeba asi 7 mostů (1 x přes Labe) celkově za trasu Opatovice - Časy jich je 17.
U Postoloprt není ani jeden, nadjezdy nad dálnicí nepočítám.
Avatar - Hittman
31. 8. 2018 11:39
Re: necely 4 km za 438mil ???
Obchvat města = samý mosty...?
Avatar - Hammunasakra
31. 8. 2018 10:40
Re: necely 4 km za 438mil ???
Mě přijde divný = že doteď nemáme páteřní síť dálnic. A smutný že [odkaz]

31. 8. 2018 10:16
Re: necely 4 km za 438mil ???
me prijde divny, ze obycejna silnice 1. tridy s 2 pruhy vyjde draz, nez dalnice s pruhy ctyrmi nekde u postoloprt, a podobna dalnice u HK vyjde 3x draz nez ta u postoloprt.
neco mi v tom nehraje a je otazka, kolik mega tem 438mega predchazelo, i kdyz je pravda, ze u postoloprt to je na uplny rovine, ale od toho HK zadny kopce nebo clenitej teren taky neni
Avatar - Jenik3
31. 8. 2018 10:01
Re: necely 4 km za 438mil ???
Rekl bych, ze verejnost nema vsechny potrebne informace, aby si mohla udelat vlastni nazor. Nicmene bych RSD veril, ze 438m zaplatili.
4 km je relativne maly dil z cele D7, ale lepsi nez nic.