Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další famózní nález v opuštěné stodole. 81 automobilových klasik teď míří do aukce

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Porsche 356, první Jaguar E-Type, ale i staré golfy či trabanty. To je jen hrstka zajímavých automobilových klasik, které byly nalezeny na opuštěném místě ve Francii.

Zprávy o opuštěných místech plných chátrajících automobilů nejsou zas až takovou vzácností. Před časem jsme informovali o britském pozemku plném starých škodovek, z nedávné doby zase připomeňme nález 11 nikdy nejetých BMW řady 5 z přelomu devadesátých let.

Nejčerstvějším přírůstkem je opuštěná stodola na francouzském venkově, kde bylo před pár dny objeveno 81 automobilů převážně ze šedesátých a sedmdesátých let. Najdeme tu docela obyčejné peugeoty, jedničkové golfy či dokonce trabanty. Ve sbírce se však nachází i podstatně zajímavější a hodnotnější kousky: Jaguar E-Type první série, Porsche 356, hlavně ale Lamborghini Miura!

Špatná zpráva: auta se nenašla na vašem pozemku. Dobrá zpráva: teď si je všechny můžete koupit, osm desítek nalezených vozů totiž míří pod aukční kladívko. Na ty zajímavé si ale připravte pořádný balík. Docela obyčejné kousky koupíte klidně za pár tisíc, ale kupříkladu u zmíněného Lamba se hovoří o částce 400 až 600 tisíc eur, tedy něco mezi 10 a 15 miliony korun.

Tachometr vzácného italského vozu ukazuje 77.886 kilometrů a pod kapotou je stále uložený původní dvanáctiválcový motor. Pokud si ale na některé z aut děláte zálusk, pospěšte si, aukční společnost Interencheres naplánovala akci na nedělí 20. ledna.

Kromě vozů samotných míří pod aukční kladívko i na sto vybraných předmětů, které ve stodole nepatřily k žádnému z vozů. Namátkou to jsou dobové pohonné jednotky, převodovky či kola. Pokud tedy tedy zrovna renovujete nějakou automobilovou raritu, určitě doporučujeme prohlédnout kompletní seznam položek.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
17. 1. 2019 18:23
Zlikvidovat
..je treba se tomu postavit ekologicky..kdysi tato vozidla plnila svuj ucel,,nyni vsak to je jiz vyrobek s ukoncenou zivotnosti,tak jak nam moudri politikove eu a dalsi ohromne uvedomeli panove a pani tvrdi,,kterym jde o nase spaseni a dobro,,cistotu ovzdusi a prirody..proto je treba tyto vozidla ekologicky sesrotovat aby nenicila svymi splodinami nasi modrou planetu.
Je treba jeste vice vyrabet ekologicka auta,,mnohem cistejsi,,s displejema na kyticky,,elektromobily,,co vyrabeji kyslik,,hundaje plne krasnych a modernich tvaru,pezotu,fordu,volv z číny,fiatu,ševroletu,renoltů,a dalšich skvostů co bez udržby vydrži skoro sto tisic km a pak je zreciklovat,,samozřejmě ekologicky a znovu a znovu vyrobit podle modernich a stale dokonalejšich norem,kdy jejich vyrobou ,dvouletym fofr zivotem ušetřime planetu.přece co je nove je krasné,promyšlené,ekologicke a to stare je špatne a je to prostě pravěk.Ti konstrukteři jako Ferdinand Piech byli hloupí,že vymysleli motory jako r5tdi 1.9tdi co jezdily za ctyri litry nafty,nebo konstrukci motoru dieselovych MB apod.,,vydržely statisice bez vetšich závad..ano spravně,,je treba se tomu postavit čelem,,a dynosaury zlikvidovat,,odstrčit , ukazat světu a přirodě,,že ta spravna cesta je vyrabět pětktrat více a být tak všichni štastni , dychat čistý vzduch,,protože jen a pouze maximální možná vyroba všeho je jediná cesta ke spasení..pryč s old skůl konstruktery,,ted je na řadě aiťák s fofr kurzem,a vyzí kosmických tvaru se triceti pytly a palubovkou pres pul interieru..bože ja su tak štastnéé..
Avatar - LEGOPARK
17. 1. 2019 17:24
PODVRHY !
99% su to podvrhy! Zaujimave je, ze 100 rokov ziadne taketo nalezy neboli evidovane, ale zrazu kazdy 2 mesiac nalez stada aut!