Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dolph Lundgren to umí i s rýpadly společnosti Volvo CE

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Construction Equipment pro dosažení co nejlepších výkonů svých rýpadel využívá i netradiční postupy. Jedním z nich je i náročný trénink, který vede Dolph Lundgren, hollywoodské akční hvězdě ze Švédska.

Společnost Volvo Trucks před pěti lety využila k propagaci těžkých nákladních vozidel Volvo FM krátký reklamní spot, jehož hlavní hvězdou se stal Jean-Claude Van Damme se svou slavnou roznožkou.

Společnost Volvo Construction Equipment (Volvo CE)se nyní vydala podobným směrem a využila služeb jeho kolegy Dolpha Lundgrena. Ten přitom jako vedoucí výcviku skupiny rýpadel nemusel předvádět žádné krkolomné kaskadérské kousky a postačil mu k ovládnutí všech těžkých i lehčích pracovních strojů jeho pohled a hlas.

Reklamní spot společnosti Volvo CE s kompletní řadou jejích rýpadel se natáčel v lomu nedaleko švédské Eskilstuny. V rytmu hitovky „Pump Up The Jam“ z roku 1989 se tento nezvyklý tým atletů pustil do shybů, převracení pneumatik a bočních rotací, aby dokázal, že rýpadla Volvo se nebojí žádné výzvy.

Kaskadérské kousky ve filmu by nebylo možné uskutečnit bez některých jedinečných funkcí rýpadel Volvo. Výstup s přitahováním, který se ve filmu objevuje, ještě nikdy nikdo nezkusil.

S využitím optimální kombinace síly a přesnosti, kterou nabízí hydraulický systém vyvinutý u Volvo CE a spolu s několika chytrými zlepšováky techniků této společnosti, se operátorovi toto odvážné číslo podařilo.

Viset s celou vahou rýpadla jen na lžíci, je sice velmi neobvyklý způsob pohyb pro rýpadlo, ale společnost Volvo CE uvádí, že díky kabině Volvo Care byl operátor stroje po celou dobu dobře chráněný, i když v poněkud nezvyklém úhlu.

Další cvik, který musela rýpadla předvést, bylo tažení 10tunového betonového bloku, na jehož vrcholu stál Dolph Lundgren. Toto zadání bylo podle materiálů společnosti Volvo CE splněno bez potíží díky sladění výkonné pohonné jednotky s ostatními systémy rýpadla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)