Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 24/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Před dvěma měsíci jsme byli na úseku rekonstruované D1 mezi Šternovem a Psáři u bourání staré dálnice, což jste si mohli přečíst v čísle 16. Tentokrát jsme se přišli podívat, jak vlastně vypadá finální pokládka povrchu, na němž budeme od poloviny prázdnin jezdit. Je okolo toho spousta hemžení – žádné položení povrchové vrstvy, její uválcování a hotovo, jak by se mohlo zdát.

Nelze říci, že by letošní 82. ročník nejslavnějšího automobilového vytrvalostního závodu světa byl nudný. Tovární týmy sužovaly technické problémy a nevyhýbaly se jim ani havárie.

Modernizace nejvytíženější české dálniční tepny probíhá již od poloviny loňského roku. Ačkoliv bylo všem jasné, že ohromná akce bude během na dlouhou trať, po roce již zhotovitelné nabírají velká zpoždění. O situaci informoval server Novinky.cz, který zmapoval výsledky kontroly samotným šéfem ŘSD Janem Kubišem.

Nadšenci do Ferrari, Stacey Slead a Steve Maxwell, se rozhodli udělat z ojedinělého Ferrari 348 Challenge ještě něco mnohem výjimečnějšího. A šli na to cestou čistého krystalického tuningu, tedy laděním celého vozu. Hlavním zásahem bylo přidání dvojice turbodmychadel na vidlicový osmiválec vozu.

Spojení Fordu s Cosworthem se netýkalo jen legendárního třílitrového motoru DFV z formule 1. Odrazilo se i na závodních okruzích a v rallye.

Pro natočení jednoho ostrého kola se závodním McLarenem F1 GTR je vedle použití kvalitních kamer dobré angažovat i dobrého řidiče. Právě proto za volant usedl Justin Bell, který sice již nepatří mezi aktivní závodníky, ale má na svém kontě řadu úspěchů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)