Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 49/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenout ty, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, tedy oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Škoda 120 L s britskými značkami a pravostranným řízením je vzhledem k špičkovému stavu karoserie jednou z adeptek na znovuuvedení do běžného života, majitel s ní ale měl jiné plány. Namísto generální opravy totiž přistoupil k totálnímu odstrojení interiéru a zástavbě sedmilitrového osmiválce původem z Oldsmobilu. Jak může tohle dopadnout?

Slávu jména Porsche vybudoval již před 2. světovou válkou Ferdinand Porsche, rodák z Vratislavic nad Nisou, který ve dvacátých letech dvacátého století navrhl řadu modelů značky Mercedes-Benz včetně typu SS a ve třicátých letech pak pracoval na špičkových monopostech značky Auto Union. Je rovněž otcem Volkswagenu Brouk.

Pro Volvo je představení nové vlajkové lodi velkým dnem, díky zmenšeným výstavním modelům a předčasně uniklým fotografiím ale nejsou tvary modelu S90 až tak překvapivé. Značka se při návrhu vozu řídila designovým trendem použitým už u druhé generace SUV XC90 a alespoň na fotografiích vypadá doslova nádherně. Koncepce palubní desky rovněž odpovídá XC90, a to včetně digitálního přístrojového štítu a vertikálně orientovaného tabletu infotainmentu.

Znáte to – projíždíte v poklidu městem, dodržujete bezpečný odstup a povolenou rychlost, když tu ve zpětném zrcátku zmerčíte přibližující se policejní maják. Proudy automobilů se rozestoupí jako moře před Mojžíšem a středem vozovky proletí notoricky známá stříbrná Octavia. Ostatní řidiči si mohou pouze domýšlet, zda strážníci míří k dopravní nehodě, napadení, nebo stíhají nepoctivého řidiče. Třeba jako v tomto případě.

Dnešní rallye je plná efektivních průjezdů, řvoucích čtyřválců a dravých čtyřkolek, na některých místech světa to však může vypadat i trochu jinak. Když se řekne Ferrari, tak slovo rallye je až na osmistém místě, které vás napadne, nicméně je pravda, že značka koketovala i s tímto sportem, ostatně vyvíjela speciál pro Group B, ze kterého následně vzešel model 288 GTO.

Možná jste nikdy neslyšeli o spolku McLaren F1 Owners Club, který sdružuje majitele McLarenů F1. Právě tito lidé si však dali sešlost na okruhu v Goodwoodu a vznikl z toho unikátní obrázek, hned devět závodní verzí vozu se najednou prohánělo po trati.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)