Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní honička v Praze: Strážníkům ujížděl muž se zákazem řízení, marně (video)

Jan Mička
Diskuze (18)
Divoké policejní honičky nejsou výsadou pouze akčních filmů. Poměrně často se s nimi můžeme setkat i ve velkých českých městech. Tato se odehrála v Praze na Černém Mostě.

Znáte to – projíždíte v poklidu městem, dodržujete bezpečný odstup a povolenou rychlost, když tu ve zpětném zrcátku zmerčíte přibližující se policejní maják. Proudy automobilů se rozestoupí jako moře před Mojžíšem a středem vozovky proletí notoricky známá stříbrná Octavia. Ostatní řidiči si mohou pouze domýšlet, zda strážníci míří k dopravní nehodě, napadení, nebo stíhají nepoctivého řidiče. Třeba jako v tomto případě.

Krátké video a informace z nedávné honičky v ulicích Prahy zveřejnil na svých stránkách Týdeník Policie. Událost se stala v sobotu 28. listopadu na Černém Mostě, kdy si strážníci městské policie všimli vozidla řízeného osobou se zákazem řízení. Výtečník začal policii ujíždět, moc dlouho mu to ale nevydrželo - na světelné křižovatce v Breitcetlově ulici zastavil a dal se na útěk. Strážníci jej však po několika stovkách metrů dostihli a za použití donucovacích prostředků zadrželi.

Vzápětí se ukázalo, že strážníci nešlápli vedle a jejich úvodní domněnky byly správné. Řidiči měl skutečně na krku zákaz řízení, za volantem tedy neměl co dělat a už vůbec neměl ujíždět. S podezřením na spáchání trestného činu skončil v rukou Policie ČR.

Jan Mička
Diskuze (18)
4. 12. 2015 10:37
Re: Re:
Chápu, sranda. Ale to vybodování není zas taková sranda, tam nestačí jen třeba si dvakrát zavolat... ;-) Na to už zas musíš bejt docela masér, co si s dodržováním zákona moc hlavu neláme...
4. 12. 2015 10:33
Re: zajímavé..
Ado, ty kterej rozumíš všemu a všude jsi byl, nerozeznáš rozdíl mezi PČR a MP... Prosím tě, jak můžou vyhodit strážníka Městské Policie od Policie České republiky? >:D
Avatar - Aoyagi
4. 12. 2015 10:02
A nebo
"Ostatní řidiči si mohou pouze domýšlet, zda strážníci míří k dopravní nehodě, napadení, nebo stíhají nepoctivého řidiče."

Jeden můj kolega si pokaždé domyslí, že spěchají na oběd.
4. 12. 2015 09:35
blbě to udělal
Tak když vidím že neujedu, tak to strhnu na sídliště, auto jebnu někam kde nebude překážet a prchám. Čas na to v podstatě byl.
Spousta z vás samozřejmě řekne - ale oni viděli RZ vozidla, oni by si pro něj přišli... Houby. Viděli vozidlo, neviděli řidiče. A řídil milé děti kdo? No přeci neznámý pachatel...
Avatar - Ozzman
4. 12. 2015 07:40
Re: zajímavé..
Měli podezdření neznamená, že ho identifikovali. Jak by mu pak dokázali, že to auto řídil skutečně on, kdyby ho nechytili při činu?