Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dopravní středisko Malovanka postaví jiná firma, stavba bude o 25 milionů Kč dražší

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Podle informací serveru idnes.cz nepostaví dopravní středisko Malovanka, ze kterého má být řízen provoz v Praze, původně vybraná firma, ale až třetí v pořadí. Důvodem je odstoupení prvních dvou firem.

V květnu letošního rok proběhl tendr na stavbu dopravního střediska Malovanka, ze kterého bude řízena doprava v Praze včetně tunelu Blanka. Vítěz tohoto tendru však stejně jako druhá firma v pořadí nakonec odstoupili, proto stavba připadla na třetí firmu v pořadí, která je však o 25 milionů korun dražší. Původně se měly náklady na stavbu pohybovat na úrovni 477 milionů korun. Rozpočet na stavbu však činí 501 milionů Kč, podle radního Matěje Stropnického se výsledná částka vejde do původního rozpočtu.

„Soutěž běžela několik let a asi se stalo, že za tu cenu by to nebyli schopni zrealizovat, proto odstoupili. Logicky byl tedy vybrán třetí v pořadí. Stále je to ale nižší cena, než bylo očekáváno,“ řekl idnes.cz radní pro dopravu Petr Dolínek. Výběr vítěze však provázely průtahy, rada s výběrem vítěze měsíce otálela.

Původně byla stavba potřeba zejména pro řízení tunelu Blanka, ten se však dostavěl dříve než řídicí středisko, proto byly narychlo dovybaveny stávající dispečinky. V květnu se však rozhodlo, že se nakonec centrum Malovanka stavět bude. Operační středisko má vzniknout nad ústím Strahovského tunelu, proti železobetonové stavbě se však v minulosti opakovaně postavili místní obyvatelé.

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
26. 8. 2015 14:54
Re: Praha
Přesně. Pár lidí se pořádně napakuje, nikdo za zvýšení nákladů nebude odpovědnej a ve finále se zjistí, že se to vůbec stavět nemuselo. A zbytečně se zase Praha a my všichni zadluží.
26. 8. 2015 12:55
Praha
Pokud to bude za těch 501 mil, tak můžou bouchat šampaňské, protože jinak je realita v Praze taková, že to ve výsledku bude za 0,9-1,5 mld :-!