Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati oslavuje svá vítězství i výročí Pikes Peaku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ducati Multistrada 1200 je standardně k dispozici ve verzi Pikes Peak, ale ta se letos dočkala doplnění o výroční provedení, které vznikne v limitované sérii.

Pikes Peak International Hill Climb byl poprvé uspořádán v roce 1916 a letos tedy tento slavný závod do vrchu oslavuje 100 let od svého založení. Italská Ducati na tuto skutečnost reaguje uvedením modelu Multistrada 1200 Pikes Peak v limitované edici 100th Anniversary Replica Kit.

Novinka je zároveň oslavou stého výročí závodů i šesti vítězství značky Ducati v tomto slavném podniku právě se stroji Multistrada. Tento model je nabízen v několika verzích, z nichž tu nejexkluzivnější představuje Pikes Peak, který se od ostatních odlišuje především svou grafikou, řadou karbonových dílů, sportovními výfuky Termignoni a kompletně stavitelným podvozkem s komponenty značky Öhlins.

Nyní se toto nejsportovnější provedení Multistrady 1200, jehož srdcem je dvouválec s válci do L o objemu 1198,4 cm3, disponující výkonem 117,7 kW (160 k) při 9500 min-1 a točivým momentem 136 N.m při 7500 min-1, exkluzivní limitované edice 100th Anniversary Replica Kit.

Pouze 400 strojů se totiž dočká úpravy své kapotáže, kdy původní grafiku doplní loga sponzorů týmu startujícího na Pikes Peak International Hill Climb a větrný štítek ozdobí stylizované startovní číslo 100. Pozornost si pak zaslouží i plaketa s pořadovým číslem motorky v rámci edice, která je umístěna na levé straně motoru.

Budoucí majitelé těchto Ducati pak s motorkou dostanou mimo jiné i DVD o historii slavného závodu do vrchu a plakát, který s podpisy jezdců týmu Pikes Peak Squadra Alpina, jimiž jsou Carlin Dunne, Micky Dymond, Gary Trachy and Greg Tracy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)