Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dvorní ladič Volva je samostatnou značkou. S divným zaměřením

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Automobilka Volvo Cars oficiálně oznámila, že Polestar se stane novou globální značkou zaměřenou na vysoce výkonné elektrifikované vozy.

Polestar byl až doposud dvorním úpravcem vozů švédské značky Volvo, ale to se nyní mění a stane se novou samostatnou globálně fungující automobilovou společností, která se bude soustředit na vysoce výkonná elektrifikovaná vozidla. Tímto krokem má dojít k završení probíhající transformace automobilky Volvo.

V rámci nasměrování vývoje značky Polestar společnost Volvo Cars zveřejnila informaci, že na místo výkonného ředitele společnosti Polestar nastoupí Thomas Ingenlath, jenž nyní zastává v automobilce Volvo pozici senior viceprezidenta pro design.

„Přesunutí Thomase do organizace Polestar jen dokládá, že chceme v rámci skupiny Volvo Car Group založit skutečně odlišnou samostatnou značku,“ uvedl prezident a generální ředitel automobilky Volvo Cars Håkan Samuelsson.

K Thomasi Ingenlathovi se ve společnosti Polestar připojí také Jonathan Goodman, který se stane jejím provozním ředitelem. Jonathan Goodman přejde do Polestar z pozice senior viceprezidenta pro korporátní komunikaci ve společnosti Volvo Cars.

„Se svými 25 lety obchodních zkušeností v oblasti automobilového průmyslu je Jonathan ideálním kandidátem, který podpoří Thomasovy vize svým obchodním talentem a společně s ním vytvoří základ pro vybudování zkušeného týmu, jenž povede značku Polestar vpřed,“ prohlásil pan Samuelsson.

Automobilka Volvo Cars spolupracuje se společností Polestar Performance již od roku 1996, a v červnu 2015 odkoupila její 100% podíl. V budoucnu bude společnost Polestar nabízet automobily značky Polestar, které již neponesou znak Volvo. Stejně tak budou i optimalizační pakety pro modelovou řadu Volvo prodávány pod značkou Polestar Engineered.

Společnost Polestar však bude i nadále těžit z určité technologické a konstruktérské synergie s automobilkou Volvo Cars a spojení se značkou Volvo pro ni bude znamenat významný přínos také z ekonomického hlediska. Na základě zmíněné synergie bude možné navrhovat, vyvíjet a vyrábět vysoce výkonné elektrifikované automobily, které budou slavit úspěchy po celém světě.

Thomas Ingenlath to komentoval slovy: „Jsem opravdu nadšený, že jsem dostal příležitost stát u zrodu této vzrušující značky, pracovat na rozvoji báječného portfolia zakázkových produktů a dát nový směr vášni, kterou sdílí tým Polestar. Nová kapitola v historii značky Polestar právě začíná.“

Bližší informace o svých produktech, industrializaci a obchodních plánech zveřejní společnost Polestar na podzim letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Magister
22. 6. 2017 15:15
WTF
Podivné - jde o to, zda bude mít někdo zájem o elektromobily, zatím se to tak nejeví. Na druhé straně tunit auta, u kterých majitelé žádný tuning nechcou, protože ani neví, kde je motor, je taky divné.
Avatar - Brumbal
22. 6. 2017 14:03
Lotus Polaris
Jestli cinske Geely koupi i Lotus/Proton, Polaris bude mit vic prace :-)