Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Evropský parlament: Přísnější emisní limity budou platit od roku 2021

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Evropský parlament schválil zpřísnění pravidel pro automobilové emise.

Od roku 2021 bude limit pro průměrné emise oxidu uhličitého u nových aut prodávaných v Evropské unii činit 95 gramů na kilometr. Dosavadní pravidla počítají se snížením emisí na 130 gramů na kilometr do roku 2015.

Evropská komise původně navrhovala, aby nový limit platil již od roku 2020. Proti tomuto návrhu se však postavilo Německo, které je předním výrobcem aut. Výsledkem je kompromis, podle kterého musí do roku 2020 splňovat nový limit pouze 95 procent nových automobilů.

"Konečná dohoda je i tak příznivá pro životní prostředí, ekonomiku EU i řidiče. Snižuje spotřebu pohonných hmot i emise oxidu uhličitého," uvedla nevládní ekologická organizace Transport & Environment.

Poslanci z frakce Zelených dnes nicméně hlasovali proti návrhu. Předsedkyně této frakce Rebecca Harmsová uvedla, že zmírnění pravidel zpomalí vývoj nových technologií, které by přinesly automobily s nižší spotřebou a menšími dopady na životní prostředí.

Představitelé EU podle agentury Reuters předpokládají, že nová pravidla v příštích týdnech schválí rovněž členské státy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
2. 3. 2014 11:36
Re: EU je na pokraji začátku procesu ZHROUCENÍ
a přiblblý limity esteticky řešící tabulkový mindrák úředníků EU je v z globálního pohledu pitomost [odkaz]

SPRÁVNÁ CESTA JE TA POCTIVÁ I KDYŽ TRNITÁ [odkaz] jakou razej američani, kteří byly vždy o krok dřív, Evropa jen paběrkuje a RUS se na EU vždycky může vyprdnout s dodávkami CNG [odkaz]

Avatar - Jirkiss
27. 2. 2014 20:41
hnus -_-
pořád nějaký omezení vymejšlej ať se jdou vycpat celá EU :-( !