Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 458 Speciale: vyprodáno na rok dopředu

Michal Fokt
Diskuze (3)
Na co dneska Ferrari sáhne, to se mu podaří. Okruhově laděné kupé 458 Speciale vyvolalo takový zájem, že je vyprodaná už celá produkce na rok 2013´4.

Nebylo žádným tajemstvím, že také aktuální Ferrari 458 Italia dostane svou "Challenge Stradale", popřípadě "Scuderia" verzi, zaměřenou spíše na okruhové radovánky, než na každodenní ježdění po pražských kočičích hlavách. A vzhledem k tomu, že byl víceméně jistý i recept, jak takové auto vznikne, tedy zvýšením výkonu, snížením váhy a aerodynamickou optimalizací, největším překvapením bylo použití označení 458 Speciale.

Nyní však přichází překvapení číslo 2. Ferrari 458 Speciale, jehož cenovka je o čtvrtinu vyšší, než u standardní 458 Italia, vyvolalo takový zájem zákazníků, že v Maranellu už mají objednávky na celou následující roční produkci. Jistě, určitý vliv na to má určitě i nedávné rozhodnutí automobilky nedělat z Ferrari masovou značku a s tím související snížení produkce všech modelů, ale to zase tak moc nemění na skutečnosti, že je o 458 Speciale zájem.

Ostatně není divu, už výchozí 458 se hodně líbí a když k tomu přidáte fakt, že je Speciale třetím nejrychlejším autem, jaké kdy jezdilo po okruhu Fiorano, hned po LaFerrari a F12berlinetta, více argumentů pro jeho pořízení asi není potřeba. Nelze však upřít Ferrari určitou poťouchlost, protože tuto informaci nenápadně doplňuje sada nových fotografií. To asi aby se netrpělivým zájemcům lépe čekalo...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Hotwire
11. 12. 2013 00:09
Ten znak dole
mi pride dost gycovy. ;-\
Avatar - Jaros71
11. 12. 2013 00:08
PARÁDNI AUTO!
Není co dodat.. :yes:
Ferrari má další úžasný supersport.. ;-)
Avatar - Petrolhead_CZ
10. 12. 2013 22:33
Rapidamente
U nejlepšího supersportu na planetě se není čemu divit :yes: