Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 488 GTS: Reálný model se nejspíše příliš lišit nebude

Ondřej Chamilla
Diskuze (41)
Grafik X-Tomi vytvořil na možnou podobu Ferrari 488 GTS, tedy otevřené varianty přeplňovaného modelu 488 GTB, která téměř jistě přijde.

Stejně jako mělo Ferrari 458 Italia verzi Spider, tak i nové 488 GTB s přeplňovaným osmiválcem o objemu 3,9 litru bude v nabídce ve verzi bez střechy. S největší pravděpodobností se takovýto vůz bude jmenovat Ferrari 488 GTS, přičemž u GTB znamená písmeno „B“ na konci Berlinetta, zatímco u GTS je „S“ Spider.

Maďarský designér X-Tomi znovu nažhavil svůj grafický program a připravil pro nás možnou podobu takovéhoto vozu, která se jeví dosti reálně. Systém střechy bude nejspíše podobný jako u 458 Italia Spideru, kde byl hliníkový panel, který se za 14 sekund dal složit, přičemž jej vyráběla německá firma Webasto.

Ondřej Chamilla
Diskuze (41)
9. 2. 2015 12:32
Re: 488 není moc nové auto je to jenom 458 s turbem a jiným
a ty maš v profile obrazok audi nanuk a boh vie načom jazdiš takže by som sa tu neohanal.
Avatar - flyboyeda
8. 2. 2015 17:59
Re: 488 není moc nové auto je to jenom 458 s turbem a jiným
488 je facelift 458 to je fakt , souhlasím :-)
8. 2. 2015 17:56
Re: 488 není moc nové auto je to jenom 458 s turbem a jiným
ja z vlastnej skúsenosti poviem len tolko...ja som tú chybu raz spravil a preto radím používatelovi Petrolhead..vykašli sa na Bojedu a ani naňho nereaguj...ten chlapec totiž zožral všetko múdrosť automobilového sveta a všetko čo povie on je svätá pravda..nikdy v živote som ho nevidel si priznať že sa môže mýliť, proste vždy má pravdu..

k tomu že 488 je len faceliftová 458 sa asi vyjadrovať netreba..sú ludia ktorí autám rozumejú, ľudia ktorí nevedia všetko preto sa nechajú poučiť a na samom konci Bojeda..bohužiaľ...

čo sa týka debaty Porsche vs Ferrari, v tomto mám svoj názor vyprodukovaný na základe istých skúseností a pre mňa je Porsche o kúsok lepším, fuknčnejším autom..Ferrari je super, ale mne Porsche sedí viac...čo sa týka tej R8 zase ale musím uznať, že nenechádzam ani jednu oblasť v ktorej by sa mohla R8 postaviť nad Ferrari..možno o niečo jednoduchší interiér ale inak je Ferrari lepšie auto..zvuk, výkon, ovládanie..
Avatar - flyboyeda
8. 2. 2015 17:33
Re: 488 není moc nové auto je to jenom 458 s turbem a jiným
Je to idiot co nosí tričko Ferrari a jezdí Fábií, nemůžete ho brát vážně
8. 2. 2015 17:25
Re: 488 není moc nové auto je to jenom 458 s turbem a jiným
Dovolím si poupravit pár věcí ohledně "nové R8". Nová R8 bude tak nová jako je nové F488 vůči F458. Design obou vozů se vůči předchozí generaci moc lišit nebude, to souhlasím, ale ten zbytek již ne.

Nové R8 dostane novou podvozkovou platformu, nový systém pohonu s novou generací elektronických diferenciálů, nové zavěšení, nové brzdy, nové převodovky a zcela nové motory a to jak V8 tak V10.

Nevím tedy odkud vycházíte z toho, že i sama automobilka hovoří jen o evolucí a faceliftu, já nic takového nezagestrivoal, ale je pravda, že nesleduji každé vyjdáření, ale již při prostém výčtu nových věci se mi to jako evoluce/facelift moc nezdá. Z tohoto pohledu je jen evolucí každá nová generace a do značné míry to tak je.

Jinak R8 je přeci jenom určením trochu jiné auto, než je Ferrari či Lambo. Už jen cenou končí tam, kde zmínění ani nezačínají. Je to velmi zajímavé auto a pokud zákazník nemá snahu dostávat maximum na okruhu, poslouží a zbaví v běžném životě určitě minimálně stejně jako zmíněné vozy. Samozřejme ve verzi V10. V8 je přeci jenom taková cesta pro zákazníky, aby zůstali u značky. Když mohu srovnat dlouhodobější zkušenosti F430 a V10 R8 tak pro běžný život je R8 lepší. Je jistější, vyžaduje menší pozornost při řízení apod. Nehodnotím to z pohledu, jaký čas dokáže zajet to či ono na okruhu, to netuším tam jsem s nimi nikdy nebyl a ani nebudu. Ano Ferrari dokáže více okouzlit okolí a je to prostě ikona v tom nemá Audi šanci.

Samozřejmě každý má rád něco jiného a každému vyhovuje něco jiného. Zkoušel jsem na podzim i na pár dnů Huracan a to je prostě správný "poděs" a 458 byla také super auto. Ale jsou prostě jiné a pokud bych šel opět k dané značce, tak určitě bych vynechal už tyto "malé angličáky" a šel jednoznačně do F12, protože to je pro mne idální auto na víkendy, dovolené, zábavu a stále ještě komfortní jízdu.