Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari příští týden představí nový model, bude to F12 GTO?

David Bureš
Diskuze (5)
Další Ferrari s označením GTO bude postaveno na základech modelu F12berlinetta. Auto bude údajně hybridem.

Ferrari rozeslalo svým zákazníkům upoutávku, v níž láká na prezentaci nového automobilu. Premiéra nového modelu se odehraje v úterý 28. července. Dostupné zprávy naznačují, že Ferrari světu ukáže nový model F12 GTO.

O blížícím se příchodu vrcholné verze F12berlinetta se spekulovalo již v červnu. Nejdříve server GTspirit zveřejnil zprávu, že se model F12 GTO ukáže na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, aby jen o pár dní později server AutoGespot zveřejnil snímky z konfigurátoru tohoto auta. Na internet se dostaly i špionážní fotografie prototypů nové střely z Maranella.

Z konfigurátoru vyplývá, že vzhled F12 GTO se ve srovnání s výchozím modelem F12berlinetta výrazně změní. Nová příď a hlavně záď se měly inspirovat u slavného Ferrari 250 GTO, které novinka bude chtít připomenout.

O technice F12 GTO toho zatím víme málo, zprávy zahraničních médií ale slibují mnohé. Pod kapotou auta zůstane 6,3litrový dvanáctiválec z F12berlinetta, jeho výkon však vzroste z 544 kW na 588 kW (800 koní). Nárůst výkonu má být údajně výsledkem použití hybridního pohonu inspirovaného tím z LaFerrari.

Mluví se i o výrazném snížení hmotnosti 100 kilogramů. Pokud k takové redukci skutečně dojde, bude to doslova zázrak – s ohledem na použití těžkých elektromotorů a baterií, které výchozí F12berlinetta postrádá.

Ferrari počítá s omezením produkce F12 GTO, vyrobeno má být asi 650 kusů tohoto auta. Masovou záležitostí novinka určitě nebude, připomeňme ale, že její předchůdce, model 599 GTO, byl o něco větší exkluzivitou, vznikl v 599 exemplářích.

Přestože premiéra F12 GTO je vysoce pravděpodobná, není v tuto chvíli úplně jistá. Ferrari totiž rovněž připravuje modernizovanou verzi modelu FF, a jelikož se na pozvánce na premiéru objevuje zasněžená horská silnička, nabízí se i prezentace tohoto auta s pohonem všech kol. Vedle toho se v nedávno době spekulovalo také o brzkém příchodu otevřené verze modelu 488 GTB, která se má jmenovat 488 GTS.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - beibej
23. 7. 2015 22:02
článek je o ...
zase víme hnědé a mazlavé ;-\
23. 7. 2015 19:13
Re: Mě už modely Ferrari vůbec nezajímají, Ferrari pro mě sk
To je ako prist do krčmy a povedat štamgastom že ta krčmy nezaujimaju, no jednoducho je to každemu fuk >:D
23. 7. 2015 13:38
Re: Mě už modely Ferrari vůbec nezajímají, Ferrari pro mě sk
.
23. 7. 2015 13:01
Re: Mě už modely Ferrari vůbec nezajímají, Ferrari pro mě sk
Až si to přečtou v Maranellu, tak tu malou továrničku nechají přejet buldozerem a potom spáchá všech sedm zaměstnanců demonstrativní sebevraždu.

Bez tvé přízně nemá cenu žít.

A ty si už konečně přestaň kupovat ty modely, když tě nezajímají a kup si konečně nějaký doopravdický auto.
Avatar - flyboyeda
23. 7. 2015 12:35
Mě už modely Ferrari vůbec nezajímají, Ferrari pro mě skonči
:no: