Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus spolupracuje s ICOM transport na Vysočině

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost FlixBus spolu s novým dopravním partnerem ICOM transport nabídne od 10. prosince 2018 denní spojení na trase mezi Třebíčí a Prahou se zvýšeným standardem služeb na palubě autobusu.

V tradičních barvách FlixBus vypraví na trasu mezi Třebíčí a Prahou společnost TRADO-BUS, spadající pod koncern ICOM transport, nový autobus značky Mercedes Tourismo s výbavou, zahrnující neomezené připojení k Wi-Fi kvality LTE, elektrické zásuvky, palubní portál zábavy i větší prostor mezi sedadly.

Se změnou jízdních řádů mohou zákazníci na webových stránkách FlixBusu zakoupit jízdenky mezi šesti novými městy na Vysočině. Na trase mezi Třebíčí a Prahou tak bude možné denně oběma směry cestovat v zeleném autobuse a vyšším standardu služeb, než na jaký byli cestující na této trase doposud zvyklí.

Zelený autobus vyjede z autobusového nádraží v Třebíči každý všední den v 5.34 a jede přes zastávky v Okříškách, Zašovicích, Brtnici, Jihlavě, odkud pojede v 6.34 ráno. Pokračuje přes

Humpolec a Loket u Čechtic, do Prahy na nádraží Florenc přijede před začátkem pracovní doby v 8.43.

Z Prahy bude vyrážet v 15.10, v Jihlavě bude v 17.10 a na konečnou do Třebíče dorazí v 17.53 hodin. Jízdenky pro celou délku trasy stojí 160 Kč, mezi Prahou a Jihlavou pak 120 Kč.

Inovativní model přístupu k dopravě od FlixBusu stojí na úzké spolupráci s regionálními dopravci, často rodinnými podniky s dlouholetou tradicí. FlixBusu se stará o plánování sítě, zákaznický servis, kvalitu služeb, marketing, prodej jízdenek, IT technologie, cenovou politiku a také rozvoj podnikání. Aktuálně zaměstnává přes 1200 specialistů v odvětvích jako IT development, řízení dopravy nebo marketingu.

Regionální dopravní partneři pak zajišťují každodenní provoz linek a starají se o flotilu zelených autobusů, to vše s důrazem na maximální komfort a bezpečnostní normy. V síti FlixBusu dnes jezdí přes 300 dopravních partnerů, kteří zaměstnávají více než 7000 profesionálních řidičů.

Koncern ICOM transport a.s. se během 20 let stal jedním z největších dopravních firem v České republice. Hlavní strategií firmy je zajištění kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Celkem provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců.

Síť autobusů FlixBus nabízí v Evropě přes 300.000 denních spojení do 2000 destinací, a to jak do významných velkoměst, tak periferií a regionů. Zhruba 40 % zastávek zelených autobusů se nachází ve městech s méně než 20 tisíci obyvateli.

V České republice FlixBus v letošním roce významně expandoval, do zelené sítě doposud přidal 29 nových zastávek v českých a moravských městech. Před prosincovým rozšířením nabídky autobusových spojů na Vysočině zavedl přímé spojení mezi Prahou a Hradcem Králové, Harrachovem nebo Tanvaldem v rámci mezinárodní linky do Polska. Ryze vnitrostátní síť pak naposledy rozšířil v záři tohoto roku o přímé spojení mezi Prahou a Zlínem a Prahou a Mosteckem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)