Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus využívá stále více Evropanů pro cestu na dovolenou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost FlixBus uvádí, že Evropané v letošním létě cestovali dálkovými autobusy na letní dovolenou více než kdy předtím.

Podle údajů o cestujících ze společnosti FlixBus, o 50 procent více cestujících využilo autobusy pro cesty po Evropě v červnu, červenci a srpnu v porovnání se stejným obdobím za rok 2017. Nejoblíbenějšími destinacemi v síti FlixBusu za léto 2018 jsou Berlín, Paříž, Mnichov, Hamburk, Praha, Frankfurt, Vídeň, Amsterdam, Řím a Milán.

Ačkoliv průměrný růst počtu cestujících FlixBusu za letošní léto je 50 procent napříč Evropou, v mnoha zemích se počet cestujících více než zdvojnásobil. Země s nárůstem objemu přepravy o 100 % a více jsou Belgie, Bosna and Hercegovina, Česká republika, Chorvatsko, Maďarsko a Španělsko.

V Lucembursku, Norsku a Švédsku se počet cestujících více než ztrojnásobil, v Portugalsku byl pětinásobný a trhy v Polsku a Rumunsku zaznamenaly ještě větší nárůst v porovnání s létem roku 2017.

Z hlediska mezinárodní přepravy z České republiky v letošním létě nejvíce cestujících zamířilo do Německa, Rakouska a Polska. Zájem o cestování dálkovými autobusy oproti loňskému létu vzrostl zejména na cestách do Slovinska, a to až sedminásobně, trojnásobně na spojích do Polska a dvojnásobně více cestujících se vypravilo s FlixBusem do Itálie.

Síť autobusů FlixBus a vlaků FlixTrain nabízí v Evropě přes 300.000 denních spojení do 2000 destinací, a to jak do významných velkoměst, tak periferií a regionů. Zhruba 40 % zastávek zelených autobusů se nachází ve městech s méně než 20 tisíci obyvateli.

Společnost FlixBus od jejího vzniku v roce 2013 přepravila již více než 100 milionů cestujících. Za první rok působení na českém dopravním trhu přepravila v rámci Česka a mezi ČR a zahraničím 2,3 milionu cestujících.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - wakantanka
22. 9. 2018 17:31
Re: Otřesné
Rad sa necham poucit ako si taku kontrolu predstavujes u autobusovej pravidelnej linky v ramci EU ? Sofer skontroluje pri nastupe akurat tak listky. To co popisujes na inych hr.prechodoch riesia tak ze dane auto ci autobus odstavia nabok tak aby neblokoval prechod dalsim. Takze chyba bola skor na strane hr.policajtov a colnikov.
20. 9. 2018 12:10
No,
tenhle článek je pouze jen REKLAMA. Jen to PR Vám nějak vypadlo >:D :no:
20. 9. 2018 09:54
Otřesné
Jo, jenže ta společnost by měla kontrolovat doklady/víza svých cestujících před přepravou. Minulý víkend stál před námi na hranicích Chorvatska a Slovinska tento autobus a kontrolovali jednoho pasažéra po druhém systémem, že každý vyšel ven ven z autobusu a musel k okénku ukázat doklady. Následně se ukázalo, že nějací "Indové" v pořádku doklady nemají a řešilo se to 90 min, než celý autobus vrátili do zpátky Chorvatska!

Fakt paráda, takže za mě do hajz*u s Flixbusem. Navíc být spořádaným cestujícím, který má vše OK a vrátit se kvuli idiotům, kteří něco zanedbali, nebo uprchlíkům, kteří zkoušejí štěstí, to musí být taky senzační...