Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus Sedan: Facelift představen v předstihu před NY Auto Show

Michal Fokt
Diskuze (11)
Podobu faceliftované verze sedanu Focus představil Ford s lehkým náskokem před zahájením newyorského autosalonu.

Omlazená verze aktuálního Fordu Focus si odbyla svou výstavní premiéru před měsícem na ženevském autosalonu, facelift karosářské verze Sedan si americká automobilka nechává pro domácí výstavu, konkrétně na New York Auto Show, která začíná 18. dubna.

To mluvíme o premiéře výstavní, ta virtuální probíhá právě nyní, protože Ford zveřejnil první snímky a videa Focusu Sedan MY2015. Vůz má podle očekávání ostřeji tvarovanou příď (opět v Aston Martin stylu), ale také pozměněný zadní nárazník a nové, užší světlomety s odlišnou optikou krycích skel. Přestože jde o verzi pro USA, které si na chrom potrpí, sedan má černý rámeček oken i masky chladiče, což ale možná souvisí s optipaketem, o němž se zmiňuji níže.

Méně stříbrného plastu je i v kabině, která má lehce "přečesaný" středový panel a výrazně modifikovaný středový tunel v okolí řadící páky s madlem ruční brzdy přesunutým vzad mezi sedadla. Díky silnější zvukové izolaci a bočním oknům bude kabina lépe odhlučněna. Vylepšen byl i podvozek, díky novým tlumičům by se vůz měl lépe vyrovnávat s hlučností při absorpci rázů a změnilo se i zavěšení zadních kol a nově naladěné je i vyhlášené řízení.

I v USA je základní motorizací tříválec 1.0 EcoBoost a to výhradně se šestistupňovým manuálem. Na snímcích se nám prezentuje ještě jedna novinka - příplatkový SE Sport Package, zahrnující optický aerokit a 17" kola s pneumatikami 215/50 a volicími pádly pod volantem v případě verzí s automatem.

Michal Fokt
Diskuze (11)
9. 4. 2014 19:20
Re: Liftback
Rozveď jak je to s biopalivy.
Avatar - wakantanka
9. 4. 2014 16:02
Re: Liftback
Ehm v Turecku som bol naposledy v 92 >:D Ale keď tak matne spomínam, fakt sa to tam hemžilo kombíkmi a sedanmi prevažne starých Fiatov >:D No čo, iný kraj iný mrav >:D
9. 4. 2014 14:05
Tohle bylo hrozně potřeba,
design předtím byl doslova otřesný - snad jeden z nejhorších pokusů o modernu za posledních 20 let. Tohle vypadá řekl bych skoro až dobře. Ten předek navíc malinko (velice decentně) evokuje Aston Martin, což nemůže být na škodu. Velmi dobrá práce, stejně jako nové Mondeo. Snad je éra těch téměř nekupovatelných děsů od Fordu pryč.
9. 4. 2014 10:45
Re: Liftback
Focu hra na sportvu notu. Nie je to prepravnik Rapid/Octavia, pripadne harmonicky Golf.
9. 4. 2014 10:43
Re: Liftback
Vo Svedsku alebo Brazili potrebujes mat Flexifuel v nabidce.