Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford na IAA představí Transit mHEV i ostrý Ranger Raptor

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ford Motor Company na 67. ročníku mezinárodního veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru odhalí novinky v rodině modelů Transit a vystaví zde i pick-up Ranger Raptor.

Mezinárodní veletrh užitkových vozidel je nejvýznamnější událostí roku v oblasti užitkových vozidel na evropském trhu a 67. ročník se uskuteční v Hannoveru od 20. do 27. září letošního roku.

Ford se zde v případě rodiny modelů Transit hodlá zaměřit především na jejich elektrifikované verze. Dále zde bude věnovat pozornost systémům Ford Telematics a Ford Data Services. Velkou hvězdou na stánku značky Ford má být i nový Ranger Raptor.

Hannover se má ve druhé polovině letošního září stát místem světové premiéry pro dvoutunový Ford Transit v jeho nejnovějším provedení s úspornými motory, zvýšením užitečným zatížením, novými možnostmi propojení a pokročilými asistenčními systémy. S upraveným designem předních partií a zcela novým interiérem má největší nositel jména Transit zamířit na trh v polovině roku 2019.

Ford Transit ve své nejnovější podobě s výše zmíněnými novinkami a modernizovanými vznětovými motory EcoBlue o objemu 2,0 l má zamířit na trh i v provedení mHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) spoléhajícím na 48voltovou palubní sít a lithium-iontové baterie. Bližší informace k modernizovanému vrcholu své rodiny lehkých užitkových vozidel nabídne Ford během IAA v Hannoveru.

Ford Transit Custom PHEV s plug-in hybridním pohonným systémem se v Hannoveru představí ve své finální podobě, v níž zamíří v roce 2019 na trh. Zákazníci mohou očekávat lehký užitkový automobil, s pohonným systémem využívajícím zážehový motor EcoBoost o objemu 1,0 l jako prodlužovač dojezdu. Kapalinou chlazené lithium-iontové baterie jsou zde uloženy pod podlahou prostoru pro náklad a nijak nezmenšují jeho objem.

Atraktivní novinkou značky Ford se pak v Hannoveru stane i pick-up Ranger Raptor, který byl odhalen letos v létě a je určen pro vyznavače sportovní jízdy mimo zpevněné komunikace.

Pro toto využití má pod kapotou uložen dvakrát přeplňovaný vznětový čtyřválec 2.0 EcoBlue, který dosahuje výkonu 157 kW a točivého momentu 500 N.m.

Společnost Ford Motor Company bude vedle samotných automobilů na letošním IAA prezentovat i pokročilá řešení pro telematické a datové služby pro připojená užitková vozidla Ford Telematics a Ford Data Services, aby zákazníkům vozového parku optimalizovala efektivitu a využití jejich vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
13. 9. 2018 19:53
Ostrý Ranger Raptor...
... tak to si asi dělají srandu. 2.0l a 157kW a ostrý pick-up? Čekal bych upravenou 3.2l s alespoň 180-200kW a pak by bylo označení Raptor na místě ;-)