Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford: Kapacity pro výrobu aut v Evropě jsou stále nadměrné

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Evropa se stále potýká s nadbytečnými kapacitami pro výrobu vozů. Automobilky by proto měly pokračovat v jejich snižování, uvedl generální ředitel značky Ford Motor Alan Mulally.

Roční prodej automobilů v Evropě se v letech 2007 až 2013 snížil o zhruba čtyři miliony vozů. Mulally upozornil, že automobilky uzavřely pouze hrstku evropských továren, takže výrobní kapacita stále nedosáhla udržitelné úrovně.

Prodej vozů v Evropské unii se loni podle údajů Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA) snížil o 1,7 procenta na 11,85 milionu vozů. Zaznamenal tak už šestý pokles za sebou a dostal se na nejnižší úroveň od roku 1995.

Poptávka po autech nicméně začala v loňském roce oživovat, takže prodej již osm měsíců za sebou roste. Za první čtyři měsíce letošního roku se meziročně zvýšil o 7,4 procenta na 4,3 milionu vozů. Podle analytiků však k růstu prodeje přispívají rozsáhlé slevy a vládní opatření, jež poptávku uměle zvyšují.

V České republice patří automobilový průmysl mezi klíčové tahouny ekonomiky. Výroba osobních aut v Česku od ledna do dubna meziročně vzrostla o 13,2 procenta na 430.841 vozů. Produkce tak pokračovala ve vysokém tempu růstu z prvního čtvrtletí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
29. 5. 2014 20:19
auta
Ford chce znižovat výrobných pracovníkov,tak ako VW a iné firmy u nás,radšej budú príjimať administratívnich pracovníkov,Malo by to byť naopak.Dnes je to u väčšiny firiem trendom.A to je velmi zle.
28. 5. 2014 20:54
Re: Můžou si za to sami
Presne tak. Mozno keby to Mondeo zacali predavat v EU hned na zaciatku, tak by museli este tovarne rozsirovat...
28. 5. 2014 16:38
Máme nadvýrovu aut
tedy je potřeba přesvědčit ty politický "trubce", že jejich občani "jezdí ve starých vracích".
A jelikož v ČR mají zrovna nový "trubce", tak proč to nezkusit...

Zavzpomínám na pojem kvalita/kvantita a je mi zle. Bohužel, kdo se nevydal cestou kvantity, tomu dnes povětšinou zbyly jen oči pro pláč. Ford sice krásně pláče, ale všichni víme, jak to dopadne.
28. 5. 2014 15:25
Re: Můžou si za to sami
no, nemyslim, ze Focus je osklivy, prave naopak, teraz po facelifte aspon v mojich ociach riadne podrastol...a co sa predaja tyka, tak s tymto modelom musi byt v Europe Ford urcite spokojny, je na spici, nie? ale suhlasim, ze pri inych modeloch a segmentoch (mozno este vyjmuc Fiestu) na europskych zakaznikov vylozene kasle, tak nech sa nedivi, ze tie predaje nerastu tak, ako by mohli :-!
Avatar - WinDiesel
28. 5. 2014 14:44
Re: Můžou si za to sami
100% souhlas Ford :no: