Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fotoreportáž ze srazu VW Transporter: Legendární dodávka 180krát jinak!

Michal Fokt
Diskuze (6)
Letos jsme opět zavítali na velké celorepublikové setkání majitelů vozů Volkswagen Transporter. Nesl se v duchu éry hippies!

Nevím, jak to máte vy, ale Když se řekne Volkswagen Transporter, vybaví se mi v první řadě původní kulaté generace T1 a T2. A když je řeč o těchto autech, ta se zase stala jedním z charakteristických znaků hnutí hippies z poloviny šedesátých let. Takže když se letošní sraz, jenž byl naplánován na minulý víkend v trutnovském kempu Dolce, měl nést právě v tomto duchu a stylu, dost jsem se na něj těšil.

A očekávání byla naplněna. Už v pátek během odpoledne a podvečera se do kempu sjížděly transportéry všech generací, barev a úprav z Česka i Slovenska a to v počtu, jenž se nakonec ustálil na 180 exemplářích. Ty přivezly 380 dospělých a 190 dětí, z nichž část pojala svou účast na srazu opravdu stylově a svědomitě. I (z mého pohledu) poněkud všední transportéry čtvrté až šesté generace byly v řadě případů vyzdobeny květy, psychedelickými barevnými motivy, typickými protijadernými logy ND a dalšími hippie-motivy. A to fotografa pochopitelně potěší, protože je na co se zaměřit a vy si následně v galerii máte co prohlížet.

Jedničky, dvojky a trojky neuniknou mé pozornosti nikdy, i v jejich případě však potěšil častý „outfit“ květinových aut. Ještě lepší bylo, že si téma vzali za své i někteří účastníci. Řada z nich přijela vymóděná opravdu důkladně, kromě oblečení v dobovém stylu nechyběly ani paruky s dlouhými vlasy, popravdě řečeno jsem jim to v tom vedru opravdu nezáviděl a obdivoval jsem jejich výdrž. Byly tu ovšem i méně extrémní modely, které se spokojily s květy ve vlasech, lennonkami a pestrobarevným oblečením.

Sraz se konal opět s podporou českého importéra Volkswagenů, což organizátorům opět pomohlo akci pojmout ve velkorysém stylu – se spoustou dětských volnočasových aktivit, soutěží o nejhezčí téčka jednotlivých generací, profesionálním moderátorem a večerním rautem pro účastníky. Tradičním vrcholem akce byla ovšem opět spanilá jízda po málo frekventovaných okreskách Trutnovska, každý, kdo se někdy takové akce zúčastnil, může jistě potvrdit, že vytvořit automobilového hada v počtu převyšujícím 150 vozů není nic jednoduchého. Spanilka se těšila velkému zájmu domorodců a skončila bez vzájemných ťukanců, takže se odměnou pro většinu účastníků stalo jedno pěkně vychlazené. Tedy nejen jedno…

Vše tak pozvolna, líně, míru- a láskyplně směřovalo k sobotním večeru jenž spanilé jízdě konkuroval více, než směle, protože když už jsou tématem hippes, tak nemohl chybět Woodstock! O večerní koncert se postaraly hned čtyři kapely, od revivalových beetlesáků až po nějaké značné množství zvířat, bylo jich tuším více, než devětadevadesát… Hippies to pod pódiem slušně rozjeli, není tedy divu, že neděle už byla vyhrazena jen vystřízlivění do reálného světa a odjezdu do všech koutů. A že některé čekala dlouhá cesta, nejvzdálenějšího účastníka čekalo 650 km zpět do Košic.

Hippie sraz téček se tedy opět vydařil, byla hippie auta, hippie účastníci, hippie koncert, chyběla snad jen volná láska, ale možná jsem si jí jen přes to všechno focení jen nevšiml. ;-) Mír s vámi a lásku všem!

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - Ada je zase tady
8. 6. 2017 23:41
Za ten znak odsuzující jaderné zbraně
má ode mne :yes: nejen majitel toho vozu, ale také redakce
Avatar - eLzyx
8. 6. 2017 12:31
taky bych dorazil
ale za 1. na flatu o tom nebyla ani zmínka a za 2. mi ten krám od VW stejně zatím nejezdí :-)
8. 6. 2017 11:33
A ten chumaj na titulnej fotografii ...
... dal tomu korunu trápnosti!
Predpokladám, že v interiéri má "nasadené" umelé kvety ;-\
Avatar - Michal Fokt
8. 6. 2017 09:43
Re: Znám 180 krát hezčí sraz!!!!!!!
Pěkné :-) :yes:
8. 6. 2017 08:32
Re: Znám 180 krát hezčí sraz!!!!!!!
Mas tam spatny link. Misto srazu 360 transportéru jsou na něm nejaky socialistický sragory . :-)