Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sraz Volkswagen clubu v Hosíně: Tři stovky Volkswagenů u Budějovic

Matouš Jelínek
Diskuze (2)
Téměř tři stovky vozů Volkswagen se minulou neděli sešly na letišti Hosín nedaleko Českých Budějovic. Nemohli jsme chybět.

Desítky brouků, transporterů, ale i golfů, pol, passatů a dalších modelů všech generací. Na sluncem zalitém letišti u Hosína si našel to svoje opravdu každý fanoušek VW. A bylo jedno, jestli běžně ctí originální stav nebo brutální úpravy. Na rampě, kde majitelé představovali jednotlivé vozy, sklízelo potlesk zachovalé polo s litrovým motorem, stejně jako brouk s osmiválcem od Audi.

Sraz, na nějž dorazilo přes sedm stovek návštěvníků, byl první akcí nového Volkswagen clubu, který zastřešuje devět dalších sdružení. „Dohodli jsme, že by bylo dobré udělat jednou za rok dostaveníčko celé scény VW a pozvat všechny milovníky značky,“ vysvětluje ideu setkání organizátor Tomáš Hanousek.

„Budeme rádi, když letošní sraz pořádaný Volkswagen clubem ČR zahájí novou tradici pravidelných setkání s majiteli vozů Volkswagen ze všech epoch rozmanité historie největšího výrobce automobilů v Evropě,“ uvedl Daniel Harant, ředitel divize Volkswagen osobní vozy.

Video se připravuje ...

Věříme, že nejen díky 297 krasavcům, ale i bohatému doprovodnému programu se tento záměr povede.

„S takovýmto počtem aut už bohužel není možné udělat spanilou jízdu, což letos některým účastníkům chybělo. Na příští rok bychom ale rádi přichystali pro zpestření orientační závod,“ dodává Hanousek. Budeme se těšit!

Osm tisíc vlastníků

Volkswagen club sdružuje více než 8000 registrovaných uživatelů a spolupracuje s devíti dalšími kluby zaměřenými na jednotlivé modely VW (Transporter club, Beetle club, Passat club, Polo club, Touareg club, Bus klub Praha, Brouk club Blansko, Brouk klub Jeseník, Brouk klub ČB a fórum Flat4.org). Činnost Volkswagen clubu byla s podporou importéra oficiálně zahájena v listopadu 2015.

Matouš Jelínek
Diskuze (2)
6. 9. 2016 23:30
VW jede
mmm ty brouci jsou fakt super, vzdycky to byl tak trchu sen... jen nevim kde toho staryho levne sehnat. Mozna tak ojetej moderni brouk (starsi model) by se dal poridit do 50k, takovy na tom srazu tak urcite jsou >:D
Avatar - speedfred
4. 9. 2016 22:22
Nevidel
niekto na tom zraze aj Holden-a ?? :-)