Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frank Welsch ze Škody Auto je novým šéfem vývoje Volkswagenu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Novým šéfem technického vývoje Volkswagenu byl jmenován Frank Welsch ze Škody Auto. Personálních změn ale bylo více.

Dozorčí rada německé automobilové skupiny Volkswagen jmenovala novým šéfem svého technického vývoje dosavadního vedoucího výzkumu a vývoje dceřiné společnosti Škoda Auto Franka Welsche (51). Plyne to ze sdělení zasedání rady. Welsch nahradí Heinze-Jakoba Neussera, jehož skupina v září poslala na nucenou dovolenou v rámci vyšetřování skandálu s emisemi.

Dozorčí rada Volkswagenu také jmenovala novým personálním ředitelem Karlheinze Blessinga, bývalého šéfa oceláren Dillinger Hütte. Blessing nahradí 66letého Horsta Neumanna, který odešel na konci listopadu do důchodu. Do čela divize nákupů dosadila rada Ralfa Brandstättera (46), firemního veterána, který ve skupině působí 22 let, uvedla agentura Reuters.

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí. Skandál se týká rovněž 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto. V reakci na největší skandál za 78 let své existence už Volkswagen provedl řadu personálních změn.

V září podal rezignaci na funkci dlouholetý generální ředitel skupiny Martin Winterkorn. Ze skupiny v říjnu odešel Winfried Vahland, který byl šéfem české Škoda Auto a měl převzít vedení aktivit Volkswagenu v Severní Americe. Vahland ale nakonec koncern Volkswagen úplně opustil. Aféra Dieselgate s celou věcí nesouvisela, což potvrdil také tiskový mluvčí Škody Jozef Baláž. „S aférou kolem dieselových motorů nemá rozhodnutí Winfrieda Vahlanda nic společného. K tomuto rozhodnutí ho vedly rozdílné názory na podobu nového koncernového regionu NAR (v Severní Americe), který měl řídit,“ uvedl v polovině října Baláž.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)