Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt 2005: velký přehled novinek

Tomáš Votruba
Diskuze (90)
V září se tradičně koná mezinárodní autosalon v německém Frankfurtu (IAA), který se vždy po roce střídá s obdobnou akcí v Paříži. Nabízíme vám přehled zajímavých novinek.

V září se tradičně koná mezinárodní autosalon v německém Frankfurtu (IAA), který se vždy po roce střídá s obdobnou akcí v Paříži. Už nyní vám nabízíme přehled zajímavých novinek, které by se tam mohly objevit. Řazeno abecedně:

Alfa Romeo 159 Sportwagon

Model 159 byl představen už letos v únoru a naživo jsme jej viděli o pár dnů později v Ženevě. S kombi Sportwagon výrobce jasně navazuje na předchůdce,

Audi Q7

O velkém SUV od Audi jsme toho napsali více než dost. Model Q7 bude sdílet platformu s touaregem a cayenne, ovšem s prodlouženým rozvorem (+ 152 mm). Pod kapotou pravděpodobně nalezneme šesti- až dvanáctiválcové motory známé z ostatních audi. Na trhu se Audi Q7 objeví v roce 2006.

Audi A4 Cabrio

Facelift Audi A4 (sedan/kombi) už máme úspěšné za sebou, novou tvář dostane i klasický kabriolet.

Fiat Punto

Ve Frankurtu spatří světlo světa třetí generace tohoto oblíbeného fiatu. Nový design, lepší kvalita a bezpečnost, modernější motory - o všem jsme psali v této zprávě.

Ford SAV

Mezi mondeem a galaxy by mělo stát tohle sportovní MPV. Na trh bude uveden příští rok.

Lamborghini Gallardo Spider

Pro ty, co mají rádi maximální rychost a vítr ve vlasech, je tu staré dobré gallardo bez střechy. Bude stát 160 000 euro a objednávat můžete od roku 2006.

Nový Mercedes třídy S

Největší mercedes dostane konečně nástupce. Můžete se těšit na motory s označením S350, S500, S600 včetně špičkové verze S65 AMG. Třída S dostane i vylepšené turbodiesely S320 a S400 CDI. Zajímavostí je nový Pre-Safe systém, který dbá na vyšší bezpečnost posádky. Radar na přídi hlídá situaci na vozovce a v případě možného nebezpečí připraví brzdy a sedadla posádky na možnost havárie.

Facelift Opel Vectra

Základní model, kombi a dokonce i signum dostane novou masku ve stylu astry. Současná varianta se neprodává dle představ výrobce. Novým top motorem bude přeplňovaný šestiválec o výkonu 250 koní, zatím se vectra v provedení GTS nabízela "pouze" s 3.2 V6 o výkonu 155 kW/210 koní.

Opel Astra Cabrio

Nová astra se představí i ve verzi s pevnou skládací střechou.

Porsche Cayman

Nové malé kupé, které bude stát na bázi boxsteru, dostane jméno Cayman. Pod kapotou najdeme šestiválec 3.4 litru s výkonem 217 kW. Více informací zde.

Peugeot 407 Coupé

Po vzoru modelu 406 se vyklube kupátko i ze 407čky.

Renault Clio

Nová generace malého renaultu má přijet do showroomů v roce 2006. Polo, Fiesta a musí být na pozoru. Verze RS slibuje čtyřválec s výkonem 200 koní.

Toyota RAV 4

Současný model už zestárnul, konkurence kompletně obměnila svá SUV, proto se můžeme těšit zbrusu novou RAV 4.

Volkswagen Golf R32

Nejvýkonnější golf bude mít pod kapotou motor 3.2 V6 s výkonem 250 koní, nebude chybět pohon všech kol. Objeví se také GTD verze s turbodieselem o výkonu 170 koní.

Volkswagen Passat kombi

V České republice velmi populární passat kombi nabídne v nové generaci zavazadlový prostor s maximálním objemem 1695 litrů.

Volkswagen Cabrio

Nový kabriolet od Volkswagenu stane na platformě současného golfu, ale mnohé prvky bude sdílet i s novým passatem.

Tomáš Votruba
Diskuze (90)
13. 5. 2005 08:48
Re: M-B x Lex
Já čekal kdo se chytí na sonatu...
12. 5. 2005 22:39
Re: MERCEDES MERCEDES MERCEDES
Ach jo. Tím Lexe už straší nahoře právě MiRec. Mě se líbí to Ečko, - se mi zdá, že ta světla sedí.
12. 5. 2005 21:32
MERCEDES MERCEDES MERCEDES
Kolegové, parťáci, nahoře zveřejnil MiRec tuhle adresu - [odkaz] Jak se díváte na tenhle MB styl. To nás asi čeká. Já to považuji za velice povedené.
12. 5. 2005 21:26
Re: Dalsie priemery!
Klikám, klikám, už mě přecházej oči. Teda ta Vectra, to je nějaká pomsta? Koukal jsem teď na MB, tak jestli to takhle bude vypadat, tak o ně nemusíme mít obavu... velice decentní moderna...
12. 5. 2005 18:10
Re: hledejte passata
Já se lekl, žes mě pořádně nepřečetl