Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM si zaregistrovalo označení Crossvolt. Chystá se nový elektrický model?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Rozšíří Chevrolet portfolio elektrických automobilů o derivát na bázi modelu Volt? Nejnovější ochranná známka na označení Crossvolt by tomu napovídala.

Po neúspěšném pokusu prodávat v Evropě hybridní model Opel Ampera General Motors sice v této části světa rezignoval na tento typ automobilů, v Americe, kde automobilka prezentuje výchozí model Chevrolet Volt jako elektromobil, jde však zatím stále ještě o nejprodávanější vůz své třídy, byť je jen otázkou času, než jej předstihne Nissan Leaf.

Teď to navíc vypadá, že Chevrolet chce využít (relativní) popularity Voltu a vytvořit z něj stejnojmennou rodinu modelů. Prozrazuje to fakt, že si GM zaregistrovalo označení Crossvolt, které ale mnoho o jejím druhém členovi neprozrazuje. Podle Foxnews by totiž nemělo jít o crossover ve stylu SUV, ale spíše o minivan, zacílený na Toyotu Prius V a Ford C-Max Hybrid.

Takový vůz v podobě konceptu MPV5 už Chevrolet prezentoval v roce 2010 a v nejbližší době by tedy mohl být zrealizován, pochopitelně se současnějším designem, reflektujícím vývoj stylingu u celé značky a zejména pak u modelu Volt.

Michal Fokt
Diskuze (0)