Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamburk jako první v Německu zakáže některým dieselům průjezd

redakce AUTO.CZ
Diskuze (42)
Severoněmecký přístav Hamburk se zasadí o čistotu ovzduší. Jako první město v zemi zakáže od 31. května v úsecích dvou ulic čtvrti Altona průjezd některým starším typům dieselových osobních a nákladních vozů.

Oznámila to tamní městská agentura pro ochranu životního prostředí.

Zákaz přichází poté, co Spolkový správní soud v únoru rozhodl, že města jsou k takovému kroku v zájmu ochrany čistoty životního prostředí oprávněna. Čistota ovzduší se sice ve Spolkové republice postupně zlepšuje, asi 70 německých měst ale stále ještě překračuje povolené evropské maximální koncentrace oxidu dusíku. Zemi hrozí za vystavování občanů příliš vysokému stupni znečištění soudní proces s Evropskou unií.

Zákaz průjezdu vozům, které nesplňují nejnovější evropské emisní standardy Euro 6, "je sice dobrý signál, ale nepovede k cíli," řekl agentuře DPA mluvčí německé ekologické organizace BUND Paul Schmid. Podle jeho slov jsou zapotřebí plošné zákazy vjezdu, které pomohou lidem, a ne měřícím stanicím. Takto se prý provoz a škodlivé látky pouze přenesou do jiných ulic, kde se údaje o nich nezaznamenávají.

Hodnota naftových vozidel v Německu již výrazně klesla. Od skandálu automobilky Volkswagen ohledně podvodů při měření emisí z roku 2015 se také snížil jejich podíl na trhu. Podle pozorovatelů by mohla řada starších naftových aut z Německa nyní směřovat do Česka.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (42)
Avatar - Floyd
25. 5. 2018 20:06
Re: Hmmm
>:D :yes:
Jen bacha, teď se na tebe za ten příspěvek sletí typy jako Euro89, Hammu atp. a z tohoto vlákna se stane mela >:D >:D >:D
Avatar - Floyd
25. 5. 2018 20:04
Re: Sláva - uzavřením 2 ulic se vyřeší emisní problémy Hambu
V tom případě jsem neslušnej >:D >:D >:D

Btw, chci vidět, až se například objeví studie škodlivosti starších benzinových motorů a jejich vliv na zdraví člověka/obyvatele dané oblasti či města, jak ti z vás, co teď kvičí blahem a dmou se nevím čím přesně nad tím, jak zaříznout nafťáky, jak budou následně argumentovat. Na to se fakt těším, stejně jako na argumenty, až se třeba za pět let prokáže, že se nedej bůh nic nezlepšilo. Proč? No prostě proto, že jedna jakákoliv ulice neexistuje ve vakuu, tudíž pro ty co by nechápali můj dvojsmysl, ten vzduch nad tou ulicí je pořád jeden a tentýž. A je úplně jedno, zda proudí od přístavu nebo do přístavu.
Avatar - mariov8
25. 5. 2018 10:14
Re: kamiony?
Ni eje to tak hrzné ale klepol si klinec po hlavičke. Emisný systém nákladného auta je dimenzovaný na prevádzku na inštalovaný výkon motora. U osobních vozidiel sa robí kompromis, lebo jazdia v praxi na zlomok instalovaného výkonu. Takže laicky sa stačí pozrieť na ten hrniec mezi nápravami ťahača dlhý meter a dimenzovaný 500 koní a urobiť z něho trebárs 40% pre 200k osobáku s 2,0L motorom... kam s tým, do kufru?
25. 5. 2018 09:16
Re: DÍZL JE PRASEČINA a 2019 končí v ČR NATURAL 95 = E5%
VŠECKO JE TO JEN POLITIKA SOUDRUZi
1) ČEZko se chce zbavit starých aut a nové palivo E10 (2019) zničí starý benzínový motory do rv 2004 [odkaz]
2) Mamamerkl chce zbavit Germánii Dízlů [odkaz] kterých se problém E10 netýká...
3) Biosložka je produkt z Žlutého sajrajtu neboli Řepky olejky kterou v ČEZku pěstuje nejvíce ejdžnt Bureš [odkaz]
4) CNG je stlačený zemní plyn který se nejvíce dováží [odkaz] odkud? ... no přeci z RUSKA
5) ZÁCHRANA benzínového motoru spočívá v přestavbě na prověřený Český LPG [odkaz]
6) elektrická zásuvka pro ELEKTROMOBIL [odkaz] je v každé garáži a skoru každým rohu
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
25. 5. 2018 07:39
Hmmm
Take Nemecke rozhodnutie od stola, ktore neriesi podstatu situacie. Preto v historii prehrali dve vojny ( chvalabohu ) ;-)