Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Montesa Cota 300RR: Ostrý šlapačkový speciál

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Španělský specialista na trialové motocykly vlastněný japonskou značkou Honda pro modelový rok 2017 lehce upravil techniku svého nejostřejšího modelu.

Honda Montesa Cota 300RR byla představena v loňském roce a je typickým zástupcem své kategorie, kombinujícím kompaktní rozměry s nízkou hmotností a výkonným čtyřtaktním jednoválcem.

Základem tohoto stroje je kosočtvercový hliníkový dvojitý rám, v němž je uložen jednoválec o objemu 288 cm3, který dostal novou pumpu vstřikování PGM-Fi, umožňující lepší dávkování paliva. ECU má rozšířené mapy zapalování pro optimalizaci výkonu a nový je i tlumič výfuku.

Podle oficiálních materiálů se má nyní motocykl ještě lépe ovládat a má působit lehčí dojmem díky snížení brzdného účinku motoru.

Pro modelový rok 2017 je pak Montesa Cota 300RR vybavena i upravenou spojkou s novou pumpou, poskytující dostatečnou sílu a reakci pro co nejlepší ovládání. Změny se dotkly i brzdového systému a byl zkrácen pedál zadní brzdy, aby měl jezdec větší svobodu pohybu.

Honda Montesa Cota 300RR pro sezónu 2017 má rozvor kol 1321 mm, je dlouhá 2016 mm, široká 830 mm a vysoká 1130 mm. Udávaná hmotnost stroje s 21palcovým předním a 18palcovým je pouhých 72 kilogramů, což je pro překonávání nejrůznějších překážek více než ideální.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)