Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hypervůz Apollo IE míří do Ženevy. Ale ne tak, jak bychom čekali

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Famózní vůz Apollo Intensa Emozione nebude v době konání ženevského autosalonu ve Švýcarsku chybět. Namísto výstaviště jej ale uvidíme v ulicích.

Nádherné Apollo IE je projektem čínské společnosti Ideal Team Venture. Ta se před časem stala vlastníkem automobilky Gumpert, avšak nákup se musel obejít bez slavného jména. Proto se nový majitel rozhodl společnost přejmenovat na Apollo Automobil.

Nejnovějším výrobkem značky je právě hypersport Intensa Emozione, jenž stejně jako řada dalších míří do Ženevy. Nenaleznete jej však na ploše výstaviště, ale přímo v ulicích města. Stane se tak v době tiskových dní i prvního dne pro veřejnost, konkrétně od 6. do 8. března. V té době uspořádá automobilka soukromou akci pro hrstku zvaných, na které svou největší chloubu ukáže.

Putování nepřehlédnutelného a hlavně nepřeslechnutelného kousku ulicemi je zároveň výzvou pro tamní obyvatele a turisty. Spatří-li model IE v ulicích, mají se se svou zkušeností pochlubit na sociálních sítích prostřednictvím hashtagu #FindTheIE.

Jen připomeňme hrstku z famózních technických specifikací auta. V útrobách pracuje 6,3litrový dvanáctiválec s přirozeným sáním, jenž poskytuje výkon 581 kW a 758 N.m točivého momentu. Řazení řidič obstará páčkami pod volantem prostřednictvím šestistupňové sekvenční převodovky.

V praxi to znamená, že auto s hmotností 1250 kilogramů zrychlí z klidu na stovku za 2,7 sekundy. Pokračovat pak lze na maximální rychlost 335 km/h. Monokok je tvořen z uhlíkových vláken, řádné zastavení obstarávají karbon-keramické brzdy Brembo a naladění podvozku se nechalo inspirovat závodními vozy.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
20. 2. 2018 19:16
Nádhera!
Ta zadní část vozu se mi opravdu líbí, vypadá naprosto brutálně! K tomu V12 atmosféra a žádná 4 turba pecka! Škoda že se mi na účtě neválí pár milionů navíc:D