Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Hyundai - Nová okenní vlna se představí na větším MPV

Ondřej Láník
Diskuze (26)
Nejbližší rok přinese rozšíření nabídky Hyundaie rovnou o dva rodinné modely s karoserií MPV.

Dvojče Kie Venga s logem značky Hyundai na kapotě nezůstane o samotě. Automobilka vyvíjí paralelně s menším modelem taky o kategorii větší MPV. Jeho první fotografie jsme zveřejnili už v zimě, testy ale pokračují v Alpách i v suchých pouštních oblastech Spojených států.

Automobil, který stojí na upravené platformě kombi i30CW, se na trhu objeví během roku 2011. Nový model bude patřit do rodiny nové generace i30, která by se mohla dostat na trh na přelomu let 2011 a 2012.

Očekává se, že nový MPV-model dostane pětimístné, případně sedmimístné uspořádání interiéru, aby mohl konkurovat Renaultu Scénic/Grand Scénic, Citroënu C4 Grand Picasso, Opelu Zafira, Volkswagenu Touran, nebo novému Fordu Grand C-Max.

Klíčovým designovým prvkem je lomená spodní hrana oken. Stejný designový prvek dostane taky nástupce sedanu Grandeur a možná se stane identifikátorem napříč modelovým portlofiem Hyundaie.

Pod kapotou by se měly postupně objevit jak dnes známé benzinové a naftové čtyřválce, tak i nové moderní turbodiesely 1,7 CRDi (85 kW, 255 Nm) řady U2. Pravděpodobné je nasazení motorů s přímým vstřikováním benzinu, které Hyundai připravuje do výroby.

Ondřej Láník
Diskuze (26)
31. 8. 2010 08:36
Re: Hyundai MPV potřebuje
Jejda, chlape, nauč sa čítať medzi riadkami. Ja sa o Škodu neotieram. Ak mám niekoho na muške, tak je to strýček Bobík a jeho bezhraničný obdiv ku Škode a koncernu a kritika všetkého, čo je iné, menej konzervatívne a menej neutrálne a nedajbože kórejské. Podobný dizajn bude možno nejakú tú desiatku rokov klasikou, čiže v tom zmysle som spomenul Škodu - ale to už budú Kórejci robiť zas niečo iné, ak, pravdaže, neprejdú tiež na európsky konzervatívnu nôtu. ;-) Chápeme sa?
26. 8. 2010 02:49
Re: Krásný vozík
Kim Ir-sen
26. 8. 2010 02:47
Re: Kia a Hyundai
Jemu je to naprosto fuk, chce se prosadit v kolektivu, tak plácá do větru.
26. 8. 2010 02:46
Re: To je vono,
Je to rodinná kára, třeba se z toho bude dobře blejt ;-)
Avatar - Krispos
25. 8. 2010 23:09
Re: Hyundai MPV potřebuje
Se vší úctou si myslím, že otírat se o Škodu ve článku o Hyundai je ubohé a trapné, zvlášť když se v diskuzi, na kterou reagujete, o Škodě vůbec nemluví. Chápu, že vidět svět černobíle je jednodušší, ale také to vypovídá o nedostatku vitamínů I a Q.... Pěkný večer přeju a pozor, ať se tou nenávistí nezalknete