Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové MPV Hyundai jako dvojče vozu Kia Venga

Ondřej Láník
Diskuze (17)
Nástupce letitého Matrixe se vydá ve stopách svého sourozence ze stáje Kia Motors.

Duo značek Hyundai-Kia využívá výhod sdílení komponent, platforem a elektroniky stejně intenzivně jako jeho protějšky v Evropě nebo v Japonsku, přesto byste dnes mnoho vizuálně identických modelů na trhu mnoho nenašli. Výjimkou by se podle nejnovějších špionážních fotografií mohlo stát malé rodinné MPV značky Hyundai, které bude následovat atraktivní Kiu Venga v závěru letošního roku.

Jisté je, že boční partie zůstávají identické. Zásadní odlišení by měla přinést nová příď a záď, resp. jiná kola. Nabídka motorů a převodovek by měla kopírovat portfolio, které už známe u Kie.

S ohledem na novou logiku značení Hyundaiů v Evropě lze předpokládat, že novinka dostane do vínku kód kombinující písmeno i a číslo v desítkách. Jednou z možností je rozšíření řady cw (dnes jen kombi i30 cw) o model i20 cw, další variantou je jméno ic20. Obě by přiřadily nové MPV do rodiny hatchbacků i20, které darovaly většímu vozu podvozkovou platformu.

Ondřej Láník
Diskuze (17)
12. 5. 2010 11:02
opet testuji
Kolega dnes nacapal uplne stejny zaplachtovany prototyp v Liberci.
19. 4. 2010 00:06
Re: Žeby?
Tak to se dám rád překvapit, díky :yes: Mně se ix35 velice zamlouvá, skoro mám cukání ho koupit (aniž by mi vadila nová Sportage). Jestli bude prcek stejně výstřední, tak jim odpustím ten shodný profil s Vengou. A doufám, že taky ještě popracovali na svém interiéru a na svém odladění podvozku atd., aby se to všechno posunulo zase o kousek kupředu.
18. 4. 2010 22:25
Re: Žeby?
Nene Patriku, ten rendering je úplně mimo >:D
JC si představ jako karosérie Vengy a předek a zadek je stejný jako ix35. Jinak vypadá krásné, podle mého daleko hezčí než Venga, ale záleží jestli se ti líbí ix35. Mě moc takže :yes:
18. 4. 2010 19:50
Re: Žeby?
V tom prípade docela sklamanie. Podľa mňa zbytočne vyhodené peniaze na "facelift" do farieb Hyundaia. Už i30 a cee´d sú zasadené hodne blízko seba, ale toto už príliš. Divný prístup.
18. 4. 2010 13:14
Re: Žeby?
Díky pánové :yes: