Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Inženýrka GM usvědčena z krádeže ukradené technické dokumentace

Michal Fokt
Diskuze (12)
Čínská inženýrka a její manžel se pokusili prodat informace o hybridní technice koncernu General Motors čínským automobilkám. Chytili je ale dříve, než se jim to povedlo.

Velká mediální pozornost je v těchto dnech v Americe věnována případu průmyslové špionáže, které se dopustila inženýrka General Motors ShanShan Du a její manžel Yu Qin. Du pracovala u GM od roku 2000 a v roce 2005 dostala návrh na ukončení pracovního poměru, který přijala. Pět dní po jeho podpisu ale na externí disk stáhla 16.262 souborů, obsahujících informace o hybridní technice, vyvíjené americkou automobilkou. Byly policií nalezeny v jejím domácím počítači.

53letá Du a 51letý Qin, jenž je elektroinženýr se znalostmi hybridní problematiky, následně založili firmu Millennium Technology International, jejímž prostřednictvím oslovili několik čínských firem včetně Chery Automobile, s cílem utajené ukradené informace u nich uplatnit v rámci zaměstnaneckého poměru nebo založit společný podnik. Zatčeni byli v roce 2010.

GM tvdí, že se jednalo o krádež informací, které byly výsledkem mnohaleté práce v hodnotě přesahující 40 milionů dolarů, právníci obžalovaných se neúspěšně pokusili prokázat, že informace nebyly tajné a tedy ani ukradené a že byly pro firmy mimo koncern GM nepoužitelné.

V USA jsou na průmyslovou špionáž a s ní související aktivity dost hákliví a vykutálenému páru teď hrozí desítky let za mřížemi. Du byla shledána vinnou v sedmi bodech obžaloby a Qin v sedmi, přičemž prvně jmenovaná může dostat až 10 let za mřížemi a pokutu ve výši 250.000 dolarů a její manžel může skončit i s dvaceti roky natvrdo. Verdikt padne v únoru příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (12)
5. 12. 2012 11:41
Ach, ten nadpis
"Inženýrka GM usvědčena z krádeže ukradené technické dokumentace"

Pokud kradla již dříve ukradené, je to sice stále krádež, ale dá se to snáze pochopit. ;-) Proto se asi nebáli mít soubory na domácím PC.
5. 12. 2012 09:51
Re: Krást se nemá,
Ev-1cku nahradili Hummerom a mal vacsie predaje. Americania chcu velke auta, takze z toho ohladu je Ampera aka je.
5. 12. 2012 00:45
Re: Krást se nemá,
Aptera je skvělá co se týká jízdních odporů, ale zoufale nepraktická a široká jako autobus. GM EV-1 měl kouzlo v tom, že vypadal jako klasické kupé a přesto měl perfektní aerodynamiku i celkovou konstrukci. Volt je podivná těžká mrcha postavená naprosto stejným stylem jako auta se spalovacím motorem. Není prostě inovativní.
4. 12. 2012 19:21
Re: Krást se nemá,
Design Leafu je dost účelný. Třeba ty podivné světlomety (které mne šokovaly asi nejvíc) slouží jako deflektory, které snižují aerodynamický hluk od zrcátek (auto nemá spalovací motor, který by to přehlušil). Víš, jak vypadá skutečně futuristický elektromobil/ plug-in hybrid? [odkaz] :-)
4. 12. 2012 18:13
Ale, ale pani z automotive
Avsak to, ze si "kradnete" mozgy a top manazeri, top dizajneri, sefkonstrukteri, ... pendluju medzi automobilkami ako gulicky v pačinku, tak to je co?!