Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover hledí do budoucnosti, vyvíjí inteligentní vůz a virtuální technologie (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Inteligentní vůz bude mít na palubě chytrého asistenta s řadou funkcí. Jaguar Land Rover navíc vyvíjí i takzvanou „virtual windscreen“, což je technologie, která pomůže s řízením na silnici i okruhu.

Vývojáři společnosti Jaguar Land Rover nyní pracují na vývoji adaptivního inteligentního vozu, který umí předcházet nehodám tím, že omezuje rozptýlení řidiče. Základem je umělá inteligence, přičemž automobil dokáže rozpoznat, kdo je ve voze a z dříve získaných informací o jeho řidičském stylu se mu přizpůsobí.

Tato funkce bude navázána například na chytrý telefon řidiče a v interiéru pro něj bude správně nastaven volant se sedadlem a zpětnými zrcátky. Dokonce i teplota se automaticky nastaví tak, jak ji má řidič rád. Pokud navíc člověk za volantem aktivuje adaptivní tempomat, i ten mu bude přizpůsoben podle jízdního stylu.

Zajímavá je pak funkce virtual windscreen, kdy je jako displej použito celé čelní sklo. Na něm se zobrazují informace navigace, údaj o rychlosti a ikony varování. Když jedete na okruhu, ukáží se vám ideální brzdné body, správná stopa či v případě tréninku virtuální kužely. Skvěle pak zní možnost závodu s „duchem“, můžete tedy bojovat sami se sebou, kdy duch bude záznam vašeho minulého kola, či bojovat proti jinému nahranému jezdci. Více již uvidíte v přiložených videích.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Avatar - The Spešl Uan
20. 7. 2014 11:26
Pecka!!!
:yes: :yes: :yes:
12. 7. 2014 07:31
Re: ...
>:-[]
Avatar - Barrichello
11. 7. 2014 20:07
Re: ...
Asistentka je vždy lepší. Jinak fajn vylepšení, hlavně třeba pro méně zkušené řidiče, kterým rodiče koupí nabušenou káru, aspon jim to řekne, že maj zpomalit. A pro závodníky zas fajn to provnání s vlastním časem po trase kterou už jeli.
Avatar - Fechta74
11. 7. 2014 18:09
Re: ...
tak, teď nevím na koho byl ten dotaz, protože už jsem to někde slyšel :-)
11. 7. 2014 15:35
Re: ...
Nešla by asistentka? :-)