Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar přesouvá celou výrobu SUV Discovery na Slovensko

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Britská automobilka Jaguar Land Rover (JLR) přesune celou výrobu svého vozu Discovery na Slovensko.

V Británii bude montovat nové automobily Range Rover, které by se tak mohly stát prvními vozy na elektrický nebo hybridní pohon, které bude firma vyrábět na svém domácím trhu. Vyplývá to z oznámení firmy.

Největší britská automobilka už dříve oznámila, že vozy Discovery bude vyrábět na Slovensku, nyní ale podle agentury Reuters uvedla, že je hodlá montovat pouze tam. Výrobu chce v závodě u Nitry zahájit 3. září. Do budoucna tam má vznikat i nová generace Defenderu, která bude sdílet část komponentů s Discovery.

Firma rovněž oznámila záměr snížit počet pracovních sil v Británii. Potenciální ztráty pracovních míst jsou podle firmy nepříjemné, tvoří ale součást dlouhodobé globální výrobní strategie podniku, stojí rovněž ve sdělení. Třeba produkce Range Roveru Evoque zůstane v britské továrně Halewood

i v příští generaci tohoto modelu.

Automobilka JLR patří indické společnosti Tata Motors. Už dříve přitom uvedla, že všechny její auta budou od roku 2020 k dispozici v elektrické nebo hybridní verzi.

Výstavba továrny na Slovensku začala předloni a firma do ní celkem investuje asi 1,4 miliardy eur (36 miliard Kč). Závod s výrobní kapacitou 150.000 aut ročně, v němž by mělo najít práci 2800 lidí, je jednou z největších zahraničních investic na Slovensku. Firma teď podle slovenských médií v zemi pod Tatrami zaměstnává asi 1300 pracovníků.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Avatar - Hammunasakra
13. 6. 2018 15:30
Re: som rad
Trefil si to = jako vždycky ;-)

Snad ti tam chybí jen = povolenej seznam diskuzních témat

Tebou povolenej :-)
13. 6. 2018 13:46
Re: som rad
Tydlety zasvěcený makroekonomický analýzy skutečnejch odborníků, jako jsi ty, jsou důvod, proč lezu na tendle web. Díky. Nemyslím si, že se pletu, když si tipnu, že učíš ekonomii na vysoký škole.
Avatar - Hammunasakra
13. 6. 2018 13:27
Re: som rad
:no: :-!
Avatar - Hammunasakra
13. 6. 2018 13:26
Re: som rad
No to seš jedinej [odkaz] [odkaz] víš to žejo? ;-)
Teda že to co nečekaně přišlo teď si tipla že nastane koncem letošního roku jedna firma = a v ní nepracuješ = pokud vim :-)

Koruna je naprosto nepřidvídatelná = z trochu dlouhodobějšího hlediska a pro investici do automobilky je nutná hodně dlouhodobá prognóza se viz Rusnok prognózy odlišujou skoro diametrálně = od 20 kč [odkaz] do propadu zpátky na 30 kč. Kterou z verzí tipuješ ty? ;-)

Ale jak sem zmínil = neni důležitej přesnej kurz za nějakou dobu = ale podstata je = měnící se kurz = a proto velký investice radši směřujou = do míst kurzový stability = absolutní ideál je stejná měna

Tak co predikuješ = 20 kč nebo 30 kč? :-)
Avatar - maxi!
13. 6. 2018 13:18
Re: som rad
komediant!!!
:-!