Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je toto první škodovácký elektromobil? Škoda představuje novou studii…

Martin Machala
Diskuze (28)
Dostali jsme tiskovou zprávu od Škodovky. O vývoji krystalického designu. Úplně na konci se ale našla jedna hodně zajímavá zmínka!

V poslední době Škoda zmiňuje hlavně dvě důležité novinkové linie – už dlouho dopředu ohlášenou SUV ofenzivu, z níž vzešel kodiaq, letos dojde i na nového yetiho (nebo to bude karoq?), v záloze mají mladoboleslavští ještě jedno SUV, resp. křížence. Ten by měl velikostí zhruba odpovídat rapidu a zároveň by jej měl ve výrobním programu nahradit.

A druhá linie je samozřejmě zelená, ekologická, elektromobilní. Víme s jistotou, že na nadcházejícím autosalonu v Šanghaji se ukáže studie prvního škodováckého elektromobilu, který by se do sériové výroby měl dostat v roce 2020. Tuto informaci potvrdil přímo šéf Škody Auto Česká republika, Luboš Vlček.

A vzhledem k tomu, že silueta na zatím jediné zveřejněné fotografii odpovídá svou nízkou stavbou „normálnímu“ autu a nikoliv SUV, nejspíš před sebou opravdu vidíme první škodovácký elektromobil.

Jistotu budeme mít už v druhé polovině dubna, kdy se avizovaná elektronovinka představí na autosalonu v Šanghaji. A my budeme u toho!

Video se připravuje ...

Martin Machala
Diskuze (28)
Avatar - JDM
27. 3. 2017 14:22
Re: Elektromobil?
Elektro auta přijdou prvně do měst, malá lehká, skladná auta, dobíjení bude řešeno indukčně, na semaforech, parkovištích atd. Tam dojezd bude prakticky nekonečný protože auto se bude neustále dobíjet a naplno se dobije přes noc na parkovišti nebo v garáži. :-)
Avatar - wakantanka
24. 3. 2017 13:49
Logika
By velila, ze silueta je Kodiaq coupe. Ten bol potvrdeny pre cinu. A pokial viem tak ma byt prvym elektroautom Skody auto na baze Kodiaqu alebo Superbu. Technika plus minus rovnaka. Takze v europe to moze kludne byt Kodiaq coupe electric.
24. 3. 2017 09:09
Re: Elektromobil?
:yes:
24. 3. 2017 09:09
Re: Elektromobil?
Já s tebou naprosto souhlasím. Pokud člověk pracovně hodně jezdí, tak asi elektroauto při stávající nabídce rozhodně nebude tou optimální volbou (a do budoucna uvidíme). Je škoda, že současné pořizovací ceny aut jsou ekonomicky naprosto "mimo" v porovnání s auty se spalovacím pohonem, takže na svou elektrickou "dácii" budu muset počkat, stejně jako Skyactive na e-Mazdu .
24. 3. 2017 06:56
Je toto první škodovácký elektromobil?
Není.