Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda bude mít 4 SUV modely. Jedním z nich by mohl být Karoq

Michal Fokt
Diskuze (44)
Koncem dekády bude mít Škoda už čtyři SUV modely, za tímto účelem si nechala registrovat nové označení, které by jeden z nich mohl nést.

Strategie koncernu Volkswagen pro mainstreamové modely je vcelku jasně dána - víceméně vše, co má nebo bude mít v nabídce mateřská značka, se s určitými modifikacemi objeví též u Seatu a Škody. A to platí dvojnásob pro modely SUV a crossovery, v nichž má koncern přece jen určité mezery. A protože je veřejným tajemstvím, že kromě exkluzivního touaregu, jenž wolfsburská značka sdílí s Audi, Porsche a Bentley, bude mít VW čtyři SUV modely, Škoda na tom tedy nebude jinak.

To se teď oficiálně potvrdilo na prezentaci v Číně, která otevřeně hovoří o modelech Kodiaq, Kodiaq Coupe a dále o vozech s interním označením Model Q a Model K. Nemá cenu se tvářit tajemně - jedním z nich je nástupce yetiho a druhým malý crossover, odvozený od fabie. Ale je tu v souvislosti s tím další zajímavá informace.

Škoda si nechala počátkem března registrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví nové označení Karoq, které je vzhledem ke "q" na konci jako dělané k použití pro další SUV. V tomto případě se jedná opět o trochu zvláštní novotvar - Karroq je jméno vesnice v Albánii, ležící nedaleko řeckých hranic a současně i jednoho z monster ve hře World of Warcraft. Nabízelo by se, že půjde o označení pro připravované malé SUV, přece jen Yeti už je dobře zavedené jméno.

Jenže současně s tím se objevila informace, že by Škoda mohla "zabít" sněžného muže a označení Yeti nahradit právě pojmenováním Karoq. Mladoboleslavští by tím sice obětovali pracně vydobytou pověst dosavadního modelu, ale novinka se bude radikálně lišit designem i velikostí, takže to není úplně vyloučené. Možnou změnu jména naznačuje i zmíněné info z Číny - proč jinaq označovat yetiho jako Model Q? Registrace nového označení je také časově vztaženo k představení "Yetiho II", jenž bude ukázán koncem léta a premiéru si odbude nejspíš v září ve Frankfurtu.

Je tu ale ještě další možnost - že se karoq žádná škodovka jmenovat nebude. Vzpomínáte ještě na nepoužitá jména Scintilla a Sagitta z konce 90. let? Ale tato alternativa se mi zdá jako nejméně pravděpodobná.

Michal Fokt
Diskuze (44)
Avatar - N6600
23. 3. 2017 14:05
Skoda ma bavi
Skoda nam nahrava na smec a sama si o parodie koleduje.

Nestaci, ze si ludia robia srandu ze Kardiak ale teraz este dorazi aj Korok. Tesim sa na model pod nazvom Otroq, alebo ako napisal Đawson - "Pindiq" >:D
Avatar - Đawson
22. 3. 2017 16:35
Nemuzu se dockat
Skody pindiQ,, kdy nam babidne 3 metry vysoke citigo, s litrovym pindiqem pod kapotou a ovladat se to bude obrim tabletem misto volantu! >:-[] budoucnost je hrozna. Hlavne ze to je IN
Avatar - Barry Lyndon
22. 3. 2017 13:17
Re: Zajimave
jasně, pak záleží na rychlosti jakou se dotyčný chce pohybovat. V pravém pruhu s kamiony není nadměrná výška problém ani na dálnici.
Avatar - Czerwik
22. 3. 2017 12:31
Re: A nestačily by jen dva modely SUV?
no pokiaľ viem tak Kodiaq je momentálne vypredaný a treba čakať... takže predávať lepšie sa už asi ani nedá >:D
22. 3. 2017 12:06
Re: Zajimave
Píšete blbosti, oba dva. Je hodně SUV na půdorysu normálního auta, často i kratší než spousta sedanů. V ekonomice provozu u malých SUV není podstatný rozdíl. A na teréňáky si nehrají, velká část z nich má jen přední pohon. Je to jenom po několika desetiletích návrat k normální velikosti auta.
Spousta jich jezdí na benzín za rozumnou spotřebu.