Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jsou tady další okolnosti Hammondovy nehody. Konec spekulací?

Michal Fokt
Diskuze (5)
Aby učinila zadost nepříjemným spekulacím, firma Rimac částečně poodhalila okolnosti havárie moderátora Grand Tour.

Informace o havárii bývalého moderátora Top Gearu a současné tváře pořadu Grand Tour Richarda Hammonda při demonstračních jízdách v rámci závodů do vrchu ve švýcarském Hembergu vám jistě neunikla, ostatně tématu i následnému vývoji jsme se věnovali také. I přesto je kolem této kauzy celá řada nejasností, zejména pak to, proč vlastně k incidentu došlo.

Spekulací se objevila spousta, od chyby řidiče až pro nebezpečnost supersportovního elektromobilu. Proto není divu, že zejména co se možných problémů s autem týče, reagoval na situaci sám Mate Rimac, zakladatel a majitel značky Rimac. Podle jeho slov nemá 1200koňový supersport na havárii žádnou "zásluhu".

Poté, co chorvatský elektrický hypersport Rimac Concept_One, řízený Hammondem, opustil silnici, kutálel se z travnatého svahu zhruba 300 metrů, až se zastavil o více než devadesát metrů níž, přičemž se mu do cesty navíc "připletla" ještě vyasfaltovaná cesta, která dokonala dílo zkázy. Míra poškození auta je podle Rimace tak velká, že nelze určit, jakou rychlostí Richard zatáčku opustil. Hammondův kolega Jeremy Clarkson na svém blogu odhaduje, že to bylo kolem 200 km/h, což se mi však nezdá příliš pravděpodobné.

Nicméně vzhledem k mnohonásobným kotrmelcům se snad ani nelze divit, že vůz nakonec začal hořet a skutečnost, že Hammond vyvázl pouze se zlomeninou kolene je pro Concept_One rozhodně dobrá vizitka, která mu image rozhodně nepoškodí. Teď už jen zbývá počkat, jak nehodu vysvětlí sám řidič...

Michal Fokt
Diskuze (5)
21. 6. 2017 12:52
Kotrmelce
"Nicméně vzhledem k mnohonásobným kotrmelcům se snad ani nelze divit, že vůz nakonec začal hořet". Aha. Ze som si pri beznych autach nevsimol, ktore robili kotrmelce, zeby zhoreli...
20. 6. 2017 11:17
Konec spekulací?
Proboha, jen ne tohle! :-!
20. 6. 2017 10:04
Re: Zaplatbuh jak to dopadlo
Ale proč to tutlají? Auto bylo prodejce a předpokládám, že pojištěné, policajt za nic nemůže, neb prý ho z řízení klepla pepka a hradní panáček je už taky v cajku.
Avatar - Stejsn
20. 6. 2017 09:36
Re: Zaplatbuh jak to dopadlo
Ministerstvo vnitra to BMW dneska vrátilo prodejci s dohodou, že se nebude zveřejňovat výše škod. Takže ano, tutl.
Avatar - Zetti
20. 6. 2017 08:52
Zaplatbuh jak to dopadlo
A fotky ty policejni i8 asi opatrit neumite. Ze by to byl tutl?